Haberler

Arap İş Adamı Samsun'da Sağlık Sektörüne Hayran Kaldı

Suudi Arabistan'da bulunan Almana General Hospitals Hastanesi'nin Başkan Yardımcısı Mansour Almana, Samsun FBM Tıp Merkezi'ni ziyaret etti.

Suudi Arabistan'da bulunan Almana General Hospitals Hastanesi'nin Başkan Yardımcısı Mansour Almana, Samsun FBM Tıp Merkezi'ni ziyaret etti.

Samsun FBM Tıp Merkezi sahibi Doç. Dr. Hayati Akbaş'ın Bahreyn'de tanıştığı Almana General Hospitals Hastanesi Başkan Yardımcısı Mansour Almana, FBM Tıp Merkezi'ni ziyaret ederek Samsun'u çok beğendiğini belirtti. Samsun'daki bütün hastaneleri ziyaret ettiğini belirten Almana General Hospitals Hastanesi Başkan Yardımcısı Mansour Almana, "Sağlıkla ilgili buradaki doktor ve hemşirelerle çeşitli anlaşmalar yapmak istiyoruz. Samsun FBM Tıp Merkezi'ni ziyaret ettik, ortak bir çalışma düşünüyoruz. Samsun'da medikal malzemeleri yapan fabrikalar ve hastanelerle ilgili 'Sağlık Kenti Samsun' aşamasında çalışmaların olduğunu duydum ve bunları görmek için Samsun'a geldim. Ben Suudi Arabistan'da sağlıkla ilgili çalışmalar yapıyorum. Aynı zamanda X-Ray cihazları yapan fabrikamız var. 50'ye yakın kliniğimiz mevcut. Türkiye'deki doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları ile anlaşmalar imzalayarak, onların ülkemde çalışmalarını sağlamak istiyorum" dedi.

Sağlık alanında birçok çalışmalarının olduğunu ifade eden Almana, "Yaptığımız birçok sağlık malzemesinin 29 ülkeye satışını yapıyoruz. Toplamda 4 bin 500'e yakın çalışanımız var. Hastanelerimize genellikle ülke dışından doktorlar getiriyoruz. Samsun, Avrupa ve Amerika'dan farklı bir şehir. Buradaki hastanelerin ve medikal malzeme yapan yerlerin Avrupa kadar ileri derecede, hatta daha yüksek kalitede olduğunu gördüm ve çok şaşırdım. Buradan Suudi Arabistan'da çalışmak isteyen olursa onları götürmeyi planlıyorum. Bu şekilde bir anlaşma yapma yolunda çalışmalarım var. Sadece kendi hastanemiz için değil, ülkemiz hastaneleri içinde bu anlaşmayı yapmak istiyoruz. Türkiye'deki teknolojiyi Suudi Arabistan'a transfer etmek istiyorum. Fransa'dan, Amerika'dan ve İngiltere'den aletler alıyorduk. Fakat buradan aynı kalitede cihazların çok ucuz olduğunu gördük" diye konuştu.

Doç. Dr. Hayati Akbaş ile Bahreyn'deki bir sağlık fuarında tanıştığını ifade eden Almana, "Kendisi beni Samsun'a davet etti. Samsun hakkında bana çok şey anlattı. Bende bunları yerinde görmek istedim. Samsun'daki sağlık sektörünü Doç. Dr. Hayati Akbaş'ın anlattığından çok daha güzel buldum. Trabzon ve Rize'ye de gittik ve oradaki doğal güzelliği gördük. Ülkemde buralardan da bahsedeceğim ve buralara pek çok Arap turistlerin geleceğini düşünüyorum. Genellikle Arabistan'dan gelenler İstanbul ve Bursa'yı tercih ediyorlar. Biz ülkemize geri döndüğümüzde Samsun'dan bahsettiğimiz zaman Suudi Arabistan'dan çok daha fazla turistin buralara geleceğini göreceksiniz. Samsun'un hemen hemen her yerini gezdik ve her tarafını çok beğendik. Sağlık kenti aşamasında Samsun'un çok ilerleyeceğini düşünüyorum. FBM Tıp Merkezi'nin çok geliştiğini gördüm. Birçok Arap turist buraya gelerek ameliyat olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra FBM Tıp Merkezi Başhekimi Hülya Etektin Yüksel, Mansour Almana'yı Tıp Merkezi'ni gezdirdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hayati Akbaş Türkiye Bahreyn Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title