Haberler

Antik Kent Aizanoi'de Senfonik Türküler Konseri

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan, 1'inci Aizanoi Sanat Festivali, 25 ülkeden büyükelçi ve misyon şefinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan, 1'inci Aizanoi Sanat Festivali, 25 ülkeden büyükelçi ve misyon şefinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükelçiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Antik Kentler Konserleri dizisinin ilki olan Senfonik Türküler Konseri öncesi Aizanoi'de devam eden Kazı Evi'ni ziyaret ederek Kazı Grubu Başkanı Prof.Dr. Elif Özer'den Kütahya ve Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kütahya'daki Çavdarhisar ilçesi Aizanoi Antik Kenti'nde düzenlenen 1'inci Aizanoi Sanat Festivali'ne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afganistan, Filipinler, Çin, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kore, Pakistan, Güney Afrika, Ruanda, Makedonya, Kanada, Danimarka, Polonya, Brezilya, İsrail, Kostarika, Tayland, Vatikan, Moritanya, Brunei, Guetamala, Kosova, Letonya, Lübnan, Azerbaycan büyükelçi ve misyon şefleri, Kültür ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, Kütahya il protokolü ile çok sayıda kişi katıldı.

"KÜTAHYA İLKLERİN ŞEHRİ"

Kütahya'nın birçok ilke ev sahipliği yaptığını belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Kütahya'mız bütün Anadolu'nun en güzel eserlerini barındırır ama onunla beraber dünyanın ilk ticaret borsası buradadır. Dünyanın ilk Toplu İş Sözleşmesi Kütahya'da imzalanmıştır. Kütahya'ya gelen herkesin muhakkak UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Frig Vadisi'ni görmesini tavsiye ederiz. Yine mutlaka dünyada ayakta kalmış en sağlam Zeus Tapınağı Aizanoi Antik Kenti'ni görmelisiniz. Kütahya'mız aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş şehridir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Burak Tüzün şefliğinde Senfonik Türküler Konseri başladı. Işıklandırılan Zeus tapınağı önünde verilen konserde, sanatçılar, Kütahya, Ankara, İç Anadolu, Bilecik, Hatay, Erzurum, Eskişehir, Azerbaycan, Ordu, Diyarbakır ve Yozgat'a ait birbirinden sevilen eserlerle konuklara unutulmaz bir gece geçirmelerini sağladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı konserde büyükelçiler ve konuklar kimi zaman söylenen şarkılara eşlik etti, kimi zaman da Çavdarhisar halkı ve kazı ekibi öğrencileriyle dans etti.

Senfonik Türküler Konseri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun Orkestra Şefi Burak Tüzün, Solistler Zafer Albayrak ve Nilgün Kızılcı'ya çiçek vermesi iye sona erdi.

- Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hamdi Nayir Hüseyin Yayman Çavdarhisar Kütahya Politika Güncel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title