Haberler

Antalya - Öger: Almanya Ve Fransa'da Vize Sorunu Kısa Sürede Çözülmez

Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili Vural Öger, Almanya ve Fransa'dan Vize Konusunda Kısa Sürede Çözüm Beklemenin Çok Zor Olduğunu Söyledi.

Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Vural Öger, Almanya ve Fransa'dan vize konusunda kısa sürede çözüm beklemenin çok zor olduğunu söyledi.

6. Uluslararası Runtalya Maratonu için Antalya'ya gelen Vural Öger, gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu. Öger, Almanya ve Fransa'nın Türkiye'ye uyguladıkları vizeyle ilgili yakın bir zamanda çözüme yönelik adım beklemediğini aktardı. Vural Öger, "Almanya ve Fransa gibi ülkelerde olay çok kültürel açıdan ele alındığı için, kısa vadede çözülmesi çok zor. Hukuki açılardan yasal olarak bizim hakkımız var dediğimiz zaman, bir yerde Adalet Divanı'nın aldığı kararlara ülke hükümetleri uymaya mecbur değil" dedi. Almanya ve Fransa'da hükümet değişikliğine kadar çok büyük bir değişme olacağını düşünmediğini kaydeden Vural Öger, şöyle dedi: "Almanya İçişleri Bakanlığı'na çok sert bir insan getirdiler. Bilhassa Türkler'e karşı tutumu pek de müspet olmayan biri. Demek ki, Hıristiyan Demokratlar'ın yönetimi altındaki Almanya'nın bu tutumunda bir değişme olmaz. Almanya'nın 'hayır' dediği bir konuda diğer küçük Avrupa ülkeleri 'evet' demez. Almanya ve Fransa'daki seçimleri beklemek lazım. Almanya'da hükümetin başına yine sosyal demokratlar geldiği takdirde vize konusunda çok daha hızlı ilerleme olacağını yüzde 100 düşünüyorum. Sosyal demokratlar ve Yeşiller Partisi'nin kuracağı koalisyonun her iki partisi de Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine çok olumlu baktığı için bu konuda Türkiye'yi çok daha ileriye götürecek. Sayın Başbakanın bu konudaki faaliyetlerini takdirle karşılıyorum. Ama karşısında Angela Merkel gibi bu konuda sert tutumu olan bir insan var. Bu hükümeti oluşturan partiler vize konusunu da kültürel ve dini açıdan ele alıyor. Bu nedenle kısa vadede somut bir gelişme olacağını sanmıyorum. İki sene sonraki seçimleri beklemek lazım."

TÜRKİYE BÜYÜYEN YILDIZ

Özellikle Mısır ve Tunus'ta yaşanan gelişmelerin Türk turizmine olumlu yansıyacağını sözlerine ekleyen Vural Öger, "Şimdilik çok iyi satış var. Mısır'da Tunus'ta olan olaylardan dolayı oraya gidecek potansiyel müşteriler de Türkiye'ye doğru yönleniyor. Yunanistan'daki krizden dolayı insanlar oraya gitmekte de çekimser. Dolayısıyla Türkiye yalnız yükselen yıldız değil, gittikçe büyüyen bir yıldız" diye konuştu.

2011 yazının Türkiye açısından çok iyi geçeceğini düşündüğünü aktaran Öger, "Rusya'dan da güzel rezervasyonlar var. Türkiye, turizm açısından iyi bir kulvara girmiş durumda" dedi. Türkiye'ye yeni tesisler kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Öger, Kardak Kayalıkları'nın karşısında bir bölgede 140 dönüm arazi üzerine lüks bir tatil köyü yapmayı planladıklarını söyledi. Öger, teknik problemlerin çözülmesinden sonra inşaatın başlayacağını söyledi. Vural Öger, ayrıca Seferihisar, Çeşme ve Ayvalık'ta butik oteller açmayı planladıklarını da aktardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title