Haberler

Antalya Karavan Kütüphane Çocuklara Okumayı Sevdirecek

Karavan kütüphane çocuklara okumayı sevdirecekAntalya'nın Demre ilçesindeki Karabucak İlkokulu'nda çocukları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla geçen yıl ahşap karavandan oluşturulan gezici kütüphane, şimdi de diğer okullardaki çocuklara okumayı sevdirmek için yola çıktı.

Karavan kütüphane çocuklara okumayı sevdirecek

Antalya'nın Demre ilçesindeki Karabucak İlkokulu'nda çocukları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla geçen yıl ahşap karavandan oluşturulan gezici kütüphane, şimdi de diğer okullardaki çocuklara okumayı sevdirmek için yola çıktı.

Demre'de eğitim öğretim yapan Karabucak İlkokulu, okul binasında kütüphane yapacak bölüm olmayınca farklı bir arayışa girişti. Geçen yıl mahallede oturan Ahmet Günay'ın bağışladığı 30 metrekare genişliğindeki ahşap karavan yapılan düzenlemelerle kütüphane haline getirildi. İçerisine bağış ve satın alma yoluyla 1200 kitap yerleştirildi. Okuldaki öğrenciler, okuma derslerini 25 öğrenci kapasiteli kütüphanede yapmaya başladı. Yaklaşık 1 yıldır kullanılan kütüphane ilgi görünce projenin ikinci aşamasına geçildi.

ALKIŞLARLA UĞURLANDI, ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Projenin ikinci aşamasında farklı okullardaki öğrencilerin okumaya olan ilgilerini artırmak, farkındalık yaratmak için karavan kütüphane başka okullara taşıma kararı verildi. Karavan kütüphane bir traktöre takılarak Gökyazı Mahallesi'ndeki Ekol İlkokulu'na taşındı. Öğrencilerin alkışlarla uğurladığı kütüphaneyi Ekol İlkokulu bahçesine girerken diğer öğrenciler de aynı şekilde karşıladı. Hep birlikte Biz bu kütüphaneyi çok sevdik diye bağıran öğrenciler hep birlikte kütüphanede kitap okudu. Karabucak İlkokulu'nun gezici karavan kütüphanesi bir süre burada kaldıktan sonra başka okullara da gidecek. Öğrenciler gezici kütüphaneden okumak için aldıkları her kitabın yerine başka bir kitap bırakacak. Böylece kitap değişimi de sağlanmış olacak.

Öğrencilerden Efe Yağız Yalaz, Burada kitap okurken kendimi evimde hissediyorum. Kütüphanemiz çok güzel dedi.

Ülkü Sındır, Kütüphanemiz çok farklı. Sanki küçük bir ev. İnsan burada kitap okurken çok mutlu oluyor diye konuştu.

Mehmet Ali Soydan, Bu kütüphane okulumuza misafir olarak geldi. Burada kitap okurken kendimi evimde gibi hissettim. Burada kitap okumak çok güzel ve çok hoş dedi.

'ÇALIŞMAMIZI DİĞER OKULLARLA PAYLAŞACAĞIZ'

Karabucak İlkokulu Müdürü Özgür Yalaz da şöyle dedi

Okulumuzda kütüphane yapacak sınıfımız yoktu. Hayırsever vatandaş tarafından verilen karavanı, öğretmen arkadaşlarımızla birlikte kütüphane haline getirdik. Farkındalık yaratmak ve çocuklarımıza okumayı sevdirmek için de böyle bir çalışma yaptık. Şimdi bu çalışmamızı diğer okullarla paylaşacağız. Oradaki çocuklarında okuma sevgisini artırmaya çalışacağız.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title