Haberler

Antalya'da Uyuşturucu Tacirlerine Darbe

Güncelleme:

Antalya'da bir yılda uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle bin 950 kişi gözaltına alındı.

Antalya'da bir yılda uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan bin 950 kişiden 474'ünün tutuklandığı bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre, 2012 yılında uyuşturucu ile mücadele konusunda bin 37 operasyon gerçekleştirildi. Bin 950 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda 474 kişi tutuklandı. Operasyonlar sonucunda ise 1 ton 878 kilo esrar maddesi, 84 kilo 930 gram eroin, 6 kilo 900 gram kokain, 13 bin 407 uyuşturucu hap, 103 gram bonzai ve 13 sentetik ecza ele geçirildi.

Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde ile mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Madde kullanımı sorununun çok yönlü olması nedeniyle sadece güvenlik tedbirleriyle sorunun çözülmeyeceğini vurgulayan Sağlam, madde kullanım riskine karşı gençlerin korunmasında sosyal projelerin önemli rol üstlendiğini belirtti. Bu doğrultuda çeşitli projeler hazırlandığını ifade eden Sağlam, turizme dayalı yoğun nüfus hareketinin yaşandığı Antalya'da bir çok kurum ve kuruşulun yer aldığı çok taraflı işbirliği ile sürdürülecek bilgilendirme ve bilinçlendirmeye dayalı sosyal projelerin sorunun çözümünde önemli bir payı olacağını vurguladı.

Antalya polisinin uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını operasyon ve önleyici projeler kapsamında yürüttüğünü anlatan Sağlam, "Gençlerimiz uyuşturucu maddeye karşı kesin bir tavır ortaya koymalı. Ne tür teklifler yapılırsa yapılsın asla kanmamalı, bu konudaki ilkeli duruşlarını sürdürmeliler" dedi.

Muhabir: Süleyman Elçin / Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Sağlam Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title