Haberler

Antalya'da Sıcaktan Bunalan Hayvanlara Buzlu Serinlik

Tüm yurdu etkisi altına alan hava sıcaklığının 42 dereceleri bulduğu Antalya’da Hayvanat Bahçesi’nde sıcaktan bunalan hayvanlar buzlu meyve ve fıskiyelerle serinletiliyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan hava sıcaklığının 42 dereceleri bulduğu Antalya'da Hayvanat Bahçesi'nde sıcaktan bunalan hayvanlar buzlu meyve ve fıskiyelerle serinletiliyor.

Hava sıcaklığın 42 dereceyi gösterdiği Antalya'da, sıcaklıktan insanlar kadar hayvanlarda etkilendi. Aşırı sıcaklar Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanları da etkiledi. Sıcaktan özellikle soğuk iklim hayvanlarından yak ve bazı maymun çeşitlerinin olumsuz yönde etkilendiği bildirildi. Hayvanat bahçesindeki ayı ve maymuna buzlu meyve verilerek serinlemeleri sağlanırken yak, deve, midilli cinsi atlarında fıskiyelerle su sıkılarak serinlemeleri sağlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Süleyman Karaca, özellikle yazın sıcaklarda bazı hayvan türlerinin rahat edebilmesi için çeşitli uygulamalar geliştirdiklerini söyledi. Sıcağa dayanıklılığın azlığı ile bilinen yak ve babun türü maymunlara gün içindeki menülerine buzlu meyve kokteylleri hazırladıklarını belirten Şube Müdürü Karaca, "Hayvanat bahçemizdeki hayvanların sıcağın etkisinden korumak ve sıcak nedeniyle yaşadıkları stresi azaltmak adına çeşitli uygulamalarımız var. Ayı ve babun cinsi maymunlara buzlu meyve kokteylleri hazırlayıp menü olarak veriyoruz. Hayvanlarımız bu uygulamadan oldukça memnun. Gün içindeki sıcaktan azda olsa böylece korunmuş oluyorlar. Midilli atı, deve, koyun, yak, ve diğer hayvanlara da özel olarak hazırlanan fıskiye sistemleri ile belli aralıklarla yuvalarını ve kendilerini ıslatarak serinlemelerini sağlıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Karaca Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title