Haberler

Antalya'da 110 kilometrelik gençlik koşusu düzenlendi

Güncelleme:

Antalya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 12 sporcu, 110 kilometrelik gençlik koşusu gerçekleştirdi.

Antalya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 12 sporcu, 110 kilometrelik gençlik koşusu gerçekleştirdi.

Veteran milli atlet Oktay Şensoy öncülüğünde ve Antalya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda bir araya gelen sporcular, gençlik koşusuna Kemer ilçesi Yanartaş Milli Parkı'ndan başladı.

Sporcular, Yanartaş Milli Parkı'ndan Konyaaltı Sahili'ndeki varyant bölgesine kadar olan 110 kilometrelik mesafeyi 9,5 saatte tamamladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Türker Ahmet Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların gençlik koşusunu tamamlayışının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Özer, gençlik koşusu etkinliğini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirterek, "Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında 6 kız, 6 erkek öğrencimiz gençlik koşusu gerçekleştirdi. Yanartaş'tan meşaleyi alıp, Antalya merkezine getirerek koşuyu tamamladılar. Hocalarımız nezaretinde keyifli bir faaliyet gerçekleştirdik. Bundan sonra gençlerimiz bu meşaleyle koşacaklar." diye konuştu.

Milli atlet Şensoy ise, gençleri örnek teşkil edecek projelere yönlendirmek için çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Sporcuların gurur verici bir etkinliğe imza attığını ifade eden Şensoy, "Gençlik koşusu Antalya'da ikinci kez yapılıyor. Bu nedenle bizler için özel bir anı oldu. Sporcularımız 110 kilometrelik mesafeyi koşmayı başardılar. Sabahın erken saatlerinde başlayan etkinliğimizde vazgeçmeden koşuya devam ettiler. Onları tebrik ediyorum. Bu etkinliklerin örnek olmasını diliyorum. İnşallah 30 Ağustos'ta bu etkinliğimizi daha da büyüterek Antalya'dan Anıtkabir'e koşacağız." ifadelerini kullandı.

Sporcu Mehmet Gök de 2 yıldır atletizmle ilgilendiğini belirterek, "Bugün içimizdeki mücadele ruhu ve şevkiyle 19 Mayıs'ı kutlamak için gençlik koşumuzu gerçekleştirdik. Meşalemizi Yanartaş'ta yaktık. Başlangıçta biraz yorulduk ancak sonuca değdi. Koşumuzu başarıyla tamamlayarak bayrağımızı teslim ettik. Gençlik için buradayız, Atatürk'ü anıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Antalya gençlik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title