Haberler

Antalya Bollywood Antalya'yı Sevdi

Hindistan film sanayisi Bollywood, nisan ayından itibaren Antalya'da çekimlere başlıyor.

Hindistan film sanayisi Bollywood, nisan ayından itibaren Antalya'da çekimlere başlıyor. Filmlerde oynayan figüran ve yardımcı oyuncuları Antalya'daki ajanslar aracılığıyla bulan yapımcılar, ajanslarla görüşmeye başladı. Hindistan'ın aşırı sıcak olması nedeniyle Bollywood'un Antalya'yı tercih ettiğini belirten F Ajans sahibi Fevziye Çalışkan, Antalya'nın tarihi mekan ve 5 yıldızlı otellerin de önemli bir etken olduğunu söyledi.

Bollywood tarafından müzik klibi, reklam filmi ve sinema film çekimleri için iklim şartları ve otellerin kullanılabilirliği nedeniyle tercih edilen Antalya'da kurulan setler, figüran pazarına neden oluyor. Bollywood'un ünlü ismi Hrithik Roshan'ın popüler şarkısı 'Dhere & Dhere Se'nin 2 gün süren çekimlerinde 50 figüranın yer alması, sektörün büyüklüğünü gözler önüne serdi. Müzik kliplerinin yanı sıra, sinema filmleri için de figüran arayan Hintli yapımcılar, ajanslarla bağlantıya geçiyor.

Antalya'da 5 binin üzerinde figüranı bir araya getiren F Ajans, Hindistan'da faaliyet gösteren üç yapım şirketiyle görüşüyor. Nisan ayında başlayıp ekimde son bulacak set çalışmaları için oluşturulan figüran dosyası yapımcılara gönderildi.

Bollywood yapımlarının türü ve özelliğine göre figüran oyuncu istendiğini belirten F Ajans sahibi Fevziye Çalışkan, yardımcı oyunculuk ve figüranlık için ajansa yapılan tüm başvuruları bir dosya içinde bir araya getirdiklerini kaydetti. Yapım şirketlerine dosyalarını gönderdiklerine değinen Çalışkan, yüzlerce figüran arasından aradıkları karaktere göre seçim yaparak kendilerine bilgi verdiklerini ifade etti.

Yaklaşık 5 yıldır Bollywood'la çalıştıklarını vurgulayan Çalışkan, 3 yıl önce büyük bir projede yer aldıklarını söyledi. Yaklaşık 2500 kişilik bir kadroyla filmde yer aldıklarını vurgulayan Çalışkan, "Dansçı, figüran ve yan oyuncu desteği verdik. Bu proje 3 ay sürdü" dedi.

Yapım şirketlerinin ilk olarak kendileriyle bağlantı kurarak ellerindeki kadro hakkında bilgi istediğini anlatan Fevziye Çalışkan, "Elimizdeki kadronun fotoğraf ve görüntülerini gönderiyoruz. Onlar seçimlerini yaptıktan sonra anlaşma yapıyoruz. Cast ve modelliğin yanı sıra lojistik anlamda da destek veriyoruz" diye konuştu.

ANTALYA'NIN İKLİMİ UYGUN

Hindistan'ın aşırı sıcak olması nedeniyle Bollywood'un Antalya'yı tercih ettiğini ifade eden Çalışkan, bir diğer nedenin ise Antalya'daki tarihi mekan ve 5 yıldızlı lüks oteller olduğunu söyledi. Fevziye Çalışkan, film ve klip çekimlerinin genelde antik kent, tarihi semtler de ve 5 yıldızlı otellerde yapıldığına değindi. Film ve kliplerin Antalya'nın tanıtımına önemli katkı sağladığını da vurgulayan Fevziye Çalışkan, "Şu ana kadar 4 uzun metrajlı film ve 7 klipte birlikte çalıştık. Yeni anlaşmalarımız var. 2- 3 proje hazırlayacağız. Nisan ya da mayıs ayında çekimler başlayacak ve ağustos ayına kadar sürecek. Burada yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız" dedi.

4 PROJEDE YER ALDI

Bollywood projelerinde yer alan ajansın mankenlerinden Ayça Bölükbaşı ise "4 uzun metrajlı filmde ve 3 klipte rol aldım. Kliplerde dansçı ve oyuncu olarak çalıştım. Hintliler çalışırken çok eğlenceli. Yeni projeye dahil edildim. Yeni seçilmeyi umuyorum" dedi.

KLİPTE ROL ALDI

F Ajans Genel Koordinatörü Sevcan Kahvecioğlu de Bollywood'un birçok yapımında yer aldığını söyledi.

Geçen yıl Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtinde çekilen bir klipte rol aldığını ifade eden Kahvecioğlu, "Nisan ayında yine bir çalışma var. Bu projede de yer almak istiyoruz. Hintliler kültür olarak bize çok yakın, sıcakkanlılar. Rahat çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hrithik Roshan Antalya Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Bakmadan Geçme

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu?
Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title