Haberler

''Antakya'nın Geleceği Geçmişinden Çok Daha İyi Olacak''

Tarihi Mekânların Restorasyon Çalışmaları Hakkında Görüşlerini Belirten Başkan Savaş

Tarihi mekanların restorasyonu konusunda geçtiğimiz gün Belediye Encümen salonunda gerçekleşen değerlendirme toplantısında konuşan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş "Antakya'nın geleceği geçmişinden çok daha iyi olacak" dedi.

Kent insanının tarihi değerlere ve kültürel mirasa var olan duyarlılığının arttırılması, insanların yaşadıkları kentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkması ve bu konu da daha da bilinçlendirilmesine yönelik Hatay Valiliği'nin önderliğinde 2009 yılının Ekim ayında gerçekleştirilen, konunun tüm dinamiklerinin ve binlerce kişinin katılım gösterdiği "Kültür Yürüyüşü" ile start alan ve bugüne uzanan süreçte gelinen nokta, yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında değerlendirmeler ve geleceğe dönük yapılması planlanan uygulamalar önceki gün bir kez daha masaya yatırıldı.

Toplantıya Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr.Metin Sözen, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Prof.Tamer Gök, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yard.Serhat Akcan, Kültür ve Tabiat Varlıkları Adana Bölge Müdürü İsmail Salman, Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aysun Çakar Çelenk, Müze Müdiresi Nalan Yastı, Tedaş İl Müdürü İlhan Karabulut, Telekom İl Md.Yrd. Tayfun Cüneydioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Faik Selçuk Kızılkaya, Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesi'nin Kudeb birim yetkilileri katılım gösterdi.

Toplantı da, kentimizde bulunan tarihi mekanların restorasyon çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, konunun tüm dinamiklerince ortak akıl sonucu etkin bir biçimde yürütülen çalışmaların sonuç verdiğini, Antakya'da bulunan tarihi mekanların restorasyon faaliyetlerinin arzu edilen noktada ilerlediğini belirtirken yürütülen hummalı çalışmalarla Antakya'nın geleceğinin geçmişinden çok daha parlak olacağını ifade etti. Savaş, "Kentte yürütülen birçok çalışma da olduğu gibi tarihi değerlerimizin restore edilerek ortaya çıkarılması ve kent turizmine kazandırılması noktasında da hızımızı almış durumdayız. Ortaklaşa hareket etmenin, eşgüdüm içinde gerçekleştirilen çalışmaların meyvelerini toplamaya başlamış durumdayız. Ekim 2009'dan bu yana gelinen süreç oldukça umut verici. Bu umut ve coşkumuzla şehrimizde başta Uzun Çarşı, Habib-i Neccar Cami Çevresi, Kurtuluş Caddesi olmak üzere tarihi mekânlarımızın layık oldukları ihtişamlı görünümlere kavuşması amacıyla çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Tarihi mekanların restorasyonu konusunda yürütülen çalışmalara yoğun emek harcayan başta Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz'e, Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr.Metin Sözen'e, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Prof.Tamer Gök'e, Kültür ve Tabiat Varlıkları Adana Bölge Müdürü İsmail Salman'a ve tüm kurul üyelerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine, proje müelliflerine, konunun muhatabı olan resmi kurum yetkililerine, sivil toplum kuruluşu ve esnaf odaları temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title