Haberler

Annelere Medya Okuryazarlığı Dersi

Güncelleme:

Prof. Dr. Edibe Sözen, "Medya okuryazarlığımızı artırmamız için iyi bir zaman mühendisi olmamız lazım" dedi.

Anne Üniversitesi'nde ders veren AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, "Medya okuryazarlığımızı artırmamız için iyi bir zaman mühendisi olmamız lazım" dedi.

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye'nin öncü projesi Anne Üniversitesi'nin ikinci dönem dersleri, alanında uzman eğitimcilerin verdiği eğitimlerle devam ediyor. Anne Üniversitesi kapsamında son olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü, Prof. Dr. Şevket Erk Konferans Salonu'nda "Medya Okuryazarlığı" konusunda Esenlerli annelere ders verdi. "Medya okuryazarlığımızı artırmamız için iyi bir zaman mühendisi olmamız lazım" diyen Sözen, annelere "Ancak bizi eğiteceğine inandığımız programları takip etmek için televizyonu açmalıyız" tavsiyesinde bulundu. Televizyonda izlenen programların iyi bir süzgeçten geçirilmesi gerektiğini belirten Sözen, ailede bütün fertlerin bir arada izleyebildiği programların 'iyi' olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

ZAMANI İYİ YÖNLENDİRİN

Sosyal medya konusunda da anneleri aydınlatan Sözen, sosyal medyayı doğru ve etkin kullanmanın zamanı doğru yönlendirmekten geçtiğini kaydetti. İnternetin aile bireylerini birbirinden koparmaması gerektiğini ifade eden Sözen, "Akşam yemeklerini mutlaka bir arada yiyin. Biz bunları yapabilecek özellikte geleneksel bir toplumuz" diye konuştu. Televizyon sayısını artırmaktansa, evdeki herkesin ortak izleyebileceği alana televizyon koymak gerektiğini dile getiren Sözen, Türkiye'de ve dünyada medya okuryazarlığı üzerine yapılan araştırma sonuçlarından da örnekler verdi.

DENETİMLİ KULLANIM ŞART

Türkiye'deki medya sistemini eleştiren Sözen, medyanın insanların sesine kör, sağır ve dilsiz kaldığını söyledi. "Biz ne söylesek şiddetin dozu arttırılıyor" diyen Sözen, şiddet haberlerinin şiddeti körüklediğini; çünkü bir suç haberinin suçun nasıl işleneceğini de öğrettiğini kaydetti. "Medya okuryazarlığı, aldığınız bozuk ürünü kullanmamanızdır" diyen Sözen, "Biz bugüne kadar ne verilirse aldık. Denetimli kullanımdan yana olmalıyız" şeklinde konuştu. Annelere önce kendilerinin medya okuryazarı olmalarını, ardından da çocuklarını medya okuryazarı yapmalarını tavsiye eden Sözen, dersin sonunda annelerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Edibe Sözen Ak Parti Esenler Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title