Haberler

Anne - Babalara Sigara, Çocuklara Montessori Eğitimi

Güncelleme:

Program kapsamında kasabalı öğrencilere ilk olarak trafik ve temel bilgisayar eğitimi verildi.

Selçuk Üniversitesi ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzanalanan protokol gereği Sağlık Kasabası'na yönelik gerçekleştirilen 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında kasaba ilköğretim okulu bünyesindeki anasınıfı öğrencilerine Selçuk Üniversitesi İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu öğrencileriyle birlikte uygulamalı eğitim verilmeye başlandı.

Selçuk Üniversitesi İhsan Doğramacı Anaokulu Müdiresi Öğretim Görevlisi Figen Güleş, proje kapsamında kasabalı öğrencileri haftada 1 gün eğitime tabi tutacaklarını, öğrencilere Montessori Eğitim Programı'nın bazı unsurlarının da uygulanacağını söyledi.

Selçuk Üniversitesi, proje kapsamında Sağlık Kasabası halkına yönelik geçtiğimiz günlerde 'Sigarasız Kasaba' girişimi başlatmış ilk etapta kasabadaki ebeveylere yönelik 'Sigara ve Zararları' konulu konferans vermişti.

İLK GÜN TRAFİK VE BİLGİSAYAR EĞİTİMİ

Eğitim programının ilk gününde her iki okul öğrencilerinin de kaynaşmasına yönelik bir dizi aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirten Güleş, "Ortaoyununda Karagöz ve Hacivat'tan trafik ışıklarının işlevini ve bazı trafik kurallarını öğrendiler. Misafir öğrencilerimiz kasaba şartlarında tanıma fırsatı bulamadıkları bir takım unsurları burada uygulamalı olarak tanıyıp, öğrenecekler. Farklılıkları akranları ile birlikte yaşayarak öğrenecekler. Gerek misafir öğrencilerimizin gerekse kendi öğrencilerimizin oldukça istekli ve heyecanlı olması bizleri de çok mutlu ediyor." dedi.

"İKİ OKUL İÇİN DE MÜTHİŞ BİR DENEYİM"

Misafir öğrencilerin daha önce görmedikleri bazı eğitim materyalleriyle ilk kez karşılaştıklarında şaşırdıklarını ancak kısa sürede uyum sağladıklarını belirten Güleş, "Ortaoyunu ve trafik eğitiminin ardından bilgisyar dersine katıldılar. Arkadaşlarıyla birlikte bilgisayarda resim yaptılar, yazı yazdılar. Onlar için müthiş bir deneyim oldu. Misafir öğrencilere kardeşlik yapan öğrencilerimiz için de oldukça önemli bir deneyim oldu. Misafir ağırladılar ve arkadaşlık gibi çok değerli bir kavramla tanıştılar. Projeyi velilerimiz de destekliyor. Bu paylaşımlardan ortak çok güzel işler çıkacağına inanıyorum. Her iki okul öğrencileri için sosyalleşmenin önemli bir basamağı olacağına inanıyorum." dedi.

İNGİLİZCE VE SATRANÇ EĞİTİMİ DE VERİLECEK

Proje kapsamında Sağlık Kasabası Anaokulu öğrencilerinin 1 eğitim-öğretim yılı süresince haftada 1 kez İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu'na gelerek buradaki akranları ile birlikte eğitim görecekleri bildirildi. Yıl boyunca Atatürk Evi ziyareti ve hayvanat bahçesi ziyareti gerçekleştirecek. Ayrıca Montessori Eğitimi kapsamında dil materyalleri, özbakım, renk günleri düzenlenecek. Lale dikimi günü, çocuk mutfağı aktiviteleri, İngilizce, santranç ve piyano eğitimi verilecek.

"HEYECANLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYOR"

Projenin kendi öğrencileri için önemli bir fırsat olduğunu belirten Sağlık Kasabası İlköğretim Okulu Ana Sınıfı Öğretmeni Mehtap Yüksel Çakmaklı ise, "Kasabaki imkanlarımız belli. Çocuklarımız kendi okullarında göremedikleri pek çok şeyle burada ilk defa karşılaşıyorlar. Heyecanları gözlerinden okunuyor. Gözlerine baktığımda herşeyi anlayabiliyorum." dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise Sağlık Kasabası'na yönelik eğitsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin 2013 yılı haziran ayına kadar süreceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selçuk Üniversitesi İhsan Doğramacı Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title