Haberler

Anlı: Hekimlerimiz Özveriyle Çalışıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Dicle Üniversitesi Alternatif Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, 6. Dicle Üniversitesi Alternatif Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni'ni Cigerxwîn Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenledi. Mezuniyet törenine Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, HDP Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Ziya Pir, TTB Diyarbakır Başkanı Cengiz Günay, DTK Sağlık Komisyonu üyeleri ve çok sayıda tıp fakültesi öğrencisi katıldı.


Törende konuşan Dicle Üniversitesi Göğüs Cerrahı Doç. Dr. Serdar Onat, hekimlik yapacak öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, doktorluk mesleğinde olması gereken erdemleri dile getirdi. TTB Diyarbakır Şube Başkanı Cengiz Günay, Kobanê sürecinde tıp fakültesi öğrencilerinin gösterdiği özveriye dikkat çekerek, Kobanê'de yaşanan vahşeti hiç kimsenin sesiz kalmadığı gibi hekimlerin de sesiz kalmamasını doktorluğun etik değerlerine bağladı. DTK Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Selçuk Mızraklı ise, doktorluk mesleğinin gereği olarak birçok arkadaşlarının Kobanê'de yer aldığını ve zor koşullar altında yaralılara müdahalede bulunulduğunu söyledi.

Kobanê'de hasta bakarken yaralanan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Esra Yakar da, Kobanê savaşında yaşadığı deneyimleri katılımcılara aktardı. Yakar'ın konuşması salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Anlı: Doktorlara Teşekkür Ediyoruz

Eşbaşkan Fırat Anlı, hekimlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Kobanê'de doktorlarımızın ve tüm sağlık emekçilerimizin insan sağlığı adına yaptıkları çalışmalar oldukça değerlidir. Eğer yaşanan savaşta yaralanan birçok yoldaşımız ve yurttaşlarımız bugün yaşıyorsa bu hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız sayesindedir. Tüm olumsuzluklara ve eksikliklere rağmen hekimlerimiz Kobanê'de özveriyle sağlık çalışmalarını yürütmüştür. Ayrıca 3 Ağustos sürecinde DAİŞ çetelerinin vahşi saldırıları sonucu sağlık emekçilerimiz gerekli özeni Şengal ve Kürt Êzidiler için de göstermiştir" dedi. Anlı, 5 Haziran HDP'nin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği "Büyük İnsanlık Mitingi"ne yönelik bombalı saldırıda yaralananlara mesaileri dışında müdahalede bulunmak için hastanelere gelen sağlık çalışanlarına ve doktorlara teşekkür etti.


Yapılan konuşmaların ardından demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren hekimlerle ilgili 10 dakikalık sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından 2014/2015 eğitim döneminde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini başarıyla tamamlayan 64 hekim adayına plaketleri verildi. Alternatif Tıp Mezuniyet Töreni, Mehmet Atlı ve Hozan Comert'in seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Sibel Yiğitalp Diyarbakır Fırat Anlı Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title