Haberler

Ankaragücü Eski Genel Müdürü ve Menajeri Ender Yurtgüven'den Çok Sert Açıklamalar

MKE Ankaragücü Eski Genel Menajeri Ender Yurtgüven, TSYD'de yaptığı basın toplantısı ile görev süresince yaptıklarını ve Sami Altınyuva ve yönetiminin yaptığı açıklamalar ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.1,5 saate yakın süren basın toplantısında Yurtgüven birçok konuya açıklık getirirken kendisi ve görev yaptığı yönetim hakkında yapılan suçlamalara da çok sert karşılık verdi.2 yıla yakın süre genel menajerlik görevini yürüttüğüm Ankaragücü'nde adımı hırsıza çıkarmaya çalıştılar diye konuşan Yurtgüven; "Bu süre içinde tarafıma yöneltilen suçlamalar oldu.2 trilyona yakın bir haciz konusu var.

Ankaragücü ESKİ GENEL MÜDÜRÜ VE MENAJERİ ENDER YURTGÜVEN'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMALAR

"ADIMI HIZSIZA ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR"

"KAYITLAR ELLERİNDE ÇIKIP AÇIKLASINLAR"

"HİKMET HANCIOĞLU CAMİAYA İHANET ETMİŞTİR"

"HANCIOĞLU İÇİN SAVCILIĞA İHBAR MEKTUBU GÖNDERECEĞİM"

"BEN GENÇLERBİRLİĞİ KÜLTÜRÜ İLE YETİŞTİM"

MKE Ankaragücü Eski Genel Menajeri Ender Yurtgüven, TSYD'de yaptığı basın toplantısı ile görev süresince yaptıklarını ve Sami Altınyuva ve yönetiminin yaptığı açıklamalar ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.1,5 saate yakın süren basın toplantısında Yurtgüven birçok konuya açıklık getirirken kendisi ve görev yaptığı yönetim hakkında yapılan suçlamalara da çok sert karşılık verdi.

"ADIMI HIZSIZA ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR"

2 yıla yakın süre genel menajerlik görevini yürüttüğüm Ankaragücü'nde adımı hırsıza çıkarmaya çalıştılar diye konuşan Yurtgüven; "Bu süre içinde tarafıma yöneltilen suçlamalar oldu. 2 trilyona yakın bir haciz konusu var. Bu konuyu sizlere aydınlatmak istiyorum. Ankara spor küme düşünce oyunculara ekstra bir transfer hakkı verildi. Göreve geldiğimiz zaman camianın da bazı oyuncuların oynaması konusunda talep vardı. Biz de kontenjan sınırlaması nedeni ile 10 oyuncu ile sözleşme imzalamamız gerekiyordu. Normal transfer dönemi haricinde yapılan bu ekstra transfer döneminden en iyi şekilde faydalanmak istedik. Sözleşmesini fesh edeceğimiz oyuncular için alacaklarının yanında ciddi bir ücret ödememiz gerekiyordu. Orhan Cingözoğlu ile yapılan görüşmelerde (bir kısmında İlhan Cavcav'da yardımcı oldu) 5 futbolcuya 1 milyon dolar vererek yolları ayırmayı başardık. Ancak görüşmelerin bittiği gün saat 12'ye kadar işlemleri halletmemiz gerekiyordu. Kulüp başkanımız yöneticilerden destek istedi. 5 yöneticiye başkanımız paraları bana iletmesi konusunda talimat verdi. Biz bu paraları tedarik ettikten sonra fesih işlemini gerçekleştirdik. Biz fesih işlemlerini yapıp parayı ertesi gün bankadan göndermek istediğimizi söyledik ancak Orhan Cingözoğlu ödemenin o gün yapılmasını talep ettik. O günün kuru ile 1.500, 1.600 TL civarında bir para idi. Makbuzları futbolculara imzalatarak işlemi tamamladık. Evrakları size vermek isterdim ancak hukuki süreç devam ettiği için sadece gösteriyorum. O dönem muhasebede görev alan bir arkadaş benim ve yönetimimin haberi olmadan tahsil fişinde benim adımı yazmış. Daha sonra mahkeme süreçleri başladığı için yöneticiler icra işlemlerini başlattı. Fişlerde de benim adım geçtiği için icra işlemi öyle başlatıldı. Geçen ay da tahsilâtı yapılıp, para sahiplerine iletildi. Benim ile ilgili bundan sonra polemik yaratılmaya başlandı. Adımı hırsıza çıkarmaya çalıştılar. Bunlara hakkımı helal etmiyorum. Durduk yere bu para benim hesabıma geçmiş gibi davranıldı. Paranın geldiği ve harcandığı muhasebe kayıtları ile görülebiliyor. Cengiz Topel Yıldırım da bu konuda gerekli incelemeyi yaptı bana da hak verdi. Bu işte benim hesap vermem gereken parayı aldığım yöneticilerdi. Kanı bozuk olsam bu para konusunda onlarla sıkıntı yaşardım' 'dedi.

"KAYITLAR ELLERİNDE ÇIKIP AÇIKLASINLAR"

Ankara spor'dan Ankaragücü'ne gelen oyuncular ile iligi bir çok konu kullanıldı diyen Ender Yurtgüven: " Hikmet Hancıoğlu burada tahrik edici açıklamalar yaptı. Hancıoğlu 26 Ekim 2010 tarihinde verdiği demecinde 18 gelen futbolcunun maliyeti konusunda açıklamalar yaptı. Şu an kayıtlar ellerinde. Çıksınlar, açıklasınlar. 2009 yılında Ankara spor'dan gelen futbolcular ile ilgili 10 milyon TL kiralama bedeli ödendiğini nerden çıkardıklarını öğrenmek istiyorum. Bilal Kısa'nın Ankara spor ile olan sözleşmesi 990 bin TL, Ankaragücü'nde 540 bin TL'ye oynuyor. Aynı şekilde Senecky 400 bin Euro'ya Ankara spor'a sözleşme imzalarken Ankaragücü'nde 270 bin euro'ya oynadı. Adem Koçak 1 milyon 300 TL'ye Ankara spor'da oynarken Ankaragücü'ne 600 bin TL'ye geldi. Kiralama ve bonservis bedeli almayı geçtik peşinatları Ankara spor veriyor. Böyle başıbozuk demeç veren biri şu an Ankaragücü'nde genel menajerlik yapıyor. Ben bundan utanıyorum desem yeridir? Futbolcuların ihtarname gönderilmesi konusu maalesef hep gündemde oldu. Hatta oyunculara ihtarname çekmelerini bizim söylediğimiz söylendi. Ne ben ne de yönetimimiz böyle bir yol seçmedi. Bu ihtarnameler en çok bize sıkıntı oldu. Bize gelen 100 ihtarnamenin 90'ını çözdük. Bunlar 3 de 0 yaptılar" diye konuştu.

"HİKMET HANCIOĞLU CAMİAYA İHANET ETMİŞTİR"

Gökçek yönetimi ile çalıştığım için çok mutluyum diyen Ender Yurtgüven: " Son iki yılda Fenerbahçe hep sondan bir önceki maçını bizimle oynadı. Bunlar da şampiyonluk yarışını etkileyen maçlardı.. Kimliği belirsiz bir şahsın Ariel Broggi'yi arayıp kötü oynaması için 150 bin dolar teklif ettiğini açıklamıştık. Serkan kırıntılı ile ilgili o dönemde yapılan spekülasyonları biliyorsunuz.. Sahip çıkmaya çalışsak da bunları dile getirildi. Adımız iftiracıya çıkarıldı. Sayın Hancıoğlu o dönem yaptığı açıklamalar ile camiaya hakaret etmiştir.

Adımız iftiracıya çıkarıldı. Sayın Hancıoğlu o dönem yaptığı açıklamalar ile camiaya hakaret etmiştir. Şikeye karşı yaptığımız duyarlığımızı dile getirdiğimiz için çeşitli açıklamalarda bulundu. Örneğin ' yine hatırlayacağınız gibi geçen sene Ankara'da oynadığımız Fenerbahçe maçı öncesi bazı yöneticiler tarafından bir spor adamlığına yakışmayacak ifadeler kullandığı için tüm Türkiye'ye rezil olduk' Şikeye karşı olduğumuz için, bunla mücadele ettiğimiz için Türkiye'ye rezil olduğumuz iddia ediliyor. Devam ediyorum. ve yine yönetici olamayan bazı kişiler İstanbul'da Fenerbahçe ile oynayacağımız maç öncesi, bu maçın çok önemli olduğunu ve bundan 1 hafta öncesi Sivasspor maçında bazı önemli oyuncularımız oynatılamayacağını, bu oyuncuları daha önemli gördükleri Fenerbahçe maçına sakladıklarına ilişkin demeçler vererek gündem yaratmaları çok çirkindir.? Evet biz Fenerbahçe maçını namusumuz olarak gördük. Bunda ne kadar haklı olduğumuz da şike soruşturmasında görülmüştür.

Geçen sene oynadığımız Fenerbahçe maçı ile ilgili 2 milyon euro prim verdiği haberleri çıkmıştı. Melih Gökçek tarafından böyle bir teklif veya vaat bulunmadığını defalarca söyledik. Bu maksatlıdır dedik. Ne kadar haklı olduğumuz göründü. Bu haberin Alaaddin Metin tarafından Aziz Yıldırım'ın talimatı ile yapıldığı iddianamede geçti. Bunu defalarca söylememize rağmen sayın Hancıoğlu 'Sayın Melih Gökçek hangi sıfat ve yetki ile Fenerbahçe maçını galibiyet primini 2 milyon olarak açıklayabiliyor Ayrıca galip gelinmesi halinde önceden futbolcuların kulüpten alacakları olan ödenmeyen kısımlarını da ödeyeceğini söylüyor. Tekrar söylüyorum hangi yetki ile diyor. Ben de kendisine soruyorum. Sayın Hancıoğlu size soruşturmasının belli yerlerinde miydin" dedi.

"HANCIOĞLU İÇİN SAVCILIĞA İHBAR MEKTUBU GÖNDERECEĞİM"

Hikmet Hancıoğlunun başkaları gibi talimat mı aldı diye konuşan Yurtgüven: " Fenerbahçe konusundaki bu hassasiyetini anlamış değilim. Bu şike soruşturmasında gözden kaçan bir ayrıntımıydı. Bu konu ile ilgili ilgili cumhuriyet savcısına bir ihbar mektubu göndereceğim. Hancıoğlu'ndan camiadan özür bekliyorum. Neden sadece Fenerbahçe'ye hassasiyet gösterdi. Diğer takımlara neden göstermedin Şeklinde,"konuştu.

"BEN GENÇLERBİRLİĞİ KÜLTÜRÜ İLE YETİŞTİM"

Son olarak Gençlerbirliği kültüründe yetiştim diyen Ender Yurtgüven sözlerini şu şekilde tamamladı. Yurtgüven: " Bana personelsen başkanını yönetimini eleştiremezsin öğretildi. Ama ben sustukça beni muhatap aldılar. Ender Yurtgüven'i ısrarla muhatap aldığınız için ben sizi muhatap alıyorum. Sami Altınel Altunyuva'yı kırmak istemem, cevap vermeyi unuttuğum şeyler olabilir. Ankaragücü için elimizden gelen yardımları yaparız. Bir yandan hesap soruyor, bir yandan savaşmayalım barışalım diyor. Umarım başarılı olur. Başkanlığında çok acemi bu acemiliğini yanlış zamanda atıyor diyerek sözlerini,"tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Savaşta bir ilk! Ukrayna, Rusya'ya ait Su-57 savaş uçağını vurdu

Savaşta bir ilk! Ukrayna, Rusya'ya ait Su-57 savaş uçağını vurdu

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Bakmadan Geçme

YKS yabancı dil sınavı (YDT) saat kaçta? YDT sınavı hangi tarihte, ne zaman yapılacak? AYT kaçta bitiyor? AYT sınavı kaçta biter, kaç dakika sonra çıkılır? 9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor?
Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title