Haberler

Dinleme İddialarıyla İlgili 1 Kişi Tutuklandı

Güncelleme:

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği, eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu'nun "yasa dışı dinleme" iddiaları nedeniyle tutuklanmasına karar verdi.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Elieyioğlu, öğle saatlerinde adliyeye gererek teslim oldu.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan'a yaklaşık 4 saat ifade veren Elieyioğlu, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Elieyioğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

28 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Aynı soruşturma kapsamında, 28 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Şüpheliler, dün Gölbaşı Adliyesine getirilmiş, cumhuriyet savcılarınca ifadesi alınan 15 kişi serbest bırakılmış, 11'i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen ile TİB mensupları Bülent Kocagürbüz, İsmail Bakar ve Ferhat Saraç'ın tutuklanmasına karar vermiş, 2 şüpheli sorgunun ardından, 5 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

FELÇ GEÇİRDİ

Ayrıca Gebze'de bulunan TÜBİTAK çalışanı Orhan Ü'nün ifadesinin, felç geçirmesi nedeniyle Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındığı ve serbest bırakıldığı bildirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

hobaaaax:

YAHU PARALEL DİYE DİYE GÖLGENİZDEN KORKAR OLDUNUZ BE

19
2
yanıtYanıtla
YORUMCU:

GEZI OLAYLARI, 17-25 ARALIK DARBESI, BUNLARIN HEPSI TÜRKIYE EKONOMOISINE YÖNELIK BIR GIRISIMDIR BUNU SONUCU ARTAN ISSIZLIK, TÜRKIYE EKONOMISININ KÜCÜLMESI YANI EY CAHIL VATANDAS SEN TAKMISSIN AK PARTIYE ERDOGAN ASIL MESELEYI ANLAMIYORSUN, GÜNDEMI BELIRLENEN TÜRKIYEDEN GÜNDEM BELIRLIYEN TÜRKIYE OLUNCA ISRAIL RAHATSIZ OLDU ISRAILE KAFA TUTAR OLDU EYY CAHIL VATANDAS SENDE ONLARIN OYUNUNA GELIYORSUN ALLAHA SÜKÜR YÜZDE 51 BU OYUNUN FARKINDA YÜZDE 49!! SEN DIS GÜCLERIN MASASI OLMAYA DEVAM ET VATANA IHANETE DEVAM ET!!!! YAZIKLAR OLSUN SIZE!!

14
5
yanıtYanıtla
kemal:

bu hainlerin kökünü kazıyın. bunların ana babalarına faydaları yok nerede devlete olacak. ülkemizin sırlarını abd İsrail ve avruya vermişler. hainler sizi. allah planınızı başınıza çevirsin

5
10
yanıtYanıtla
ABIZER:

douda neler oluyor onlardan bahis etseniz bunlar eskidi artik cizrede polis soka cikamiyor

12
2
yanıtYanıtla
zaanat:

aslında bu hainleri biraz da şımartan bizleriz. yıllarca gazetelerine abone oldu. para verdik. çocuklarımızı özelikle bunların dersanelrine gönderdik. deri verdik. kurban paralarını verdik. biz bunnları musluman ve muslumanlara hizmet ediyor bilirdik nerden bilelim hain olduklarına. gerçi kimi insanlar derdi: bu hain abd cıa ajanı dır derdi. hiç inanmazdık. hata bu haini savunurduk. hain olduğunu sonradan çıktı

8
5
yanıtYanıtla
akıl insanMobil-ANDROID:

güneydoğuda polis asker korkudan sokağa çıkamıyor paralele bak. cambaza bak meselesi. ülkeye ihaneti görün koyunlar

8
4
yanıtYanıtla
Bunlar danisikli dövustuguMobil-IOS:

Serefsiz parelellciler Vatan haini idamlik. Bunlar

4
4
yanıtYanıtla
akıl insanMobil-ANDROID:

ne kadar algı operasyonları ile sorgu hakimlik leri tarafından tutuklatirsaniz tutuklayın suçsuz oldukları sadece görevlerini yaptıkları ortaya çıkıyor ve ama çamur at izi kalsın oluyor. yazık. ülkeyi yiyip bitiren hırsızlara inanan kuzulara da yazık. bu insanlar ülkeyi korumaya çalışırken kıyamet alametleri ortaya çıkıyor. iyiler kötü, kötüler iyi gösteriliyor. insan akşam imanlı yatacak sabah imansız kalkacak diyor efendimiz (sav)

5
2
yanıtYanıtla
anti mantık:

bu gidişle hapishaneler almayacak tutukluları, şöyle bir çözüm nasıl olur?türkiyenin etrafını duvarlarla çevirin kocaman bir hapishane olsun, size göre suçlu olanlar bu hapishanede kalsın, size göre suçsuz olanları da salın gitsin dışarı :) içerde kalan suçlular kardeş kardeş yaşayıp çeksin cezalarını :)

3
4
yanıtYanıtla
Abdurrahman yildizMobil-ANDROID:

dün kankaydiniz????

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title