Haberler

Ankara'da Hindistan Yemek Günleri

Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen ve 2 Şubat'a kadar devam edecek Hindistan Yemek Günleri'nin açılışı, Ankara'da bir otelde gerçekleştirildi.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen ve 2 Şubat'a kadar devam edecek Hindistan Yemek Günleri'nin açılışı, Ankara'da bir otelde gerçekleştirildi.

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Bhattacharyya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Hint kültürüne ait vegan ve vejetaryen yemeklerin tanıtıldığı etkinliğe yabancı diplomatik misyon şefleri, Ankara'daki Hint topluluğu üyeleri ve konuklar katıldı.

"Hindistan ve Türkiye'nin çok eskiye dayanan bağları var"

Büyükelçi Bhattacharyya, burada yaptığı açıklamada, "Bugün son derece özel bir etkinliğimiz var çünkü bugünkü Gandhi menüsü. Diğer bir deyişle tüm yemekler vejetaryen çünkü Mahatma Gandhi vejetaryendi." dedi.

Etkinliğin diğer günlerinde, Hindistan'ın çeşitliliğini gösteren farklı yemek türlerinin misafirlere sunulacağını anlatan Bhattacharyya, "Bildiğiniz üzere Hindistan ve Türkiye'nin çok eskiye dayanan bağları var. Binlerce yıl önce baharatları takas ederdik. Hafta boyunca da bu geleneği tekrar canlandırmayı umuyoruz." diye konuştu.

Bhattacharyya, İstanbul ve Kapadokya gibi bazı yerlerde olduğu gibi Ankara'da da gerçek bir Hint restoranı olmasını istediğini belirterek, aslında Türklerin Hint mutfağına büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

İki ülkenin çok ortak noktası bulunduğunu dile getiren Bhattacharyya, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi şehirlerde de yemeklerde yoğun baharat kullanıldığını ifade etti.

Gandhi ve Modi'nin favorisi "Khichadi"

Yemekleri hazırlayan Hint şef Rakesh Singh da pirinç ve mercimekten yapılan, kimyon, köri, biber ve yağla tatlandırılan "Khichadi" isimli yemeği hem Gandhi'nin hem de Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin çok sevdiğini anlattı.

Singh, bir diğer popüler yemek biryaninin çok zengin ve lezzetli olduğunu dile getirdi.

"Paneer Butter Masala"nın ise peynir parçaları, domates sosu, tereyağı ve kremayla yapıldığını belirten Singh, bu yemeğin hafif, az baharatlı, ekşi ve biraz da tatlı olduğunu ifade etti.

Singh, "Papari Chat"ın ise özellikle Hindistan'ın kuzey kısımlarında çok popüler bir sokak yiyeceği olduğunu aktardı. Bu yiyeceğin kızartılmış çıtır hamurun yoğurt, baharatlı sos ve demirhindi şerbetiyle karıştırılmasıyla elde edildiğini söyleyen Singh, "Papari Chat"ın içinde acı, tatlı ve ekşi tatların bir araya geldiğini kaydetti.

Hindistan Yemek Günleri etkinliği, 2 Şubat'a kadar bu mutfağa ilgi duyan misafirleri ağırlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Gandhi Ankara Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title