Haberler

Ankara'da Frankofon Film Festivali Başladı

Güncelleme:

Ankara'da düzenlenen Frankofon Film Festivali, Fransa, Belçika, Kanada, Lüksemburg, İsviçre ve Polonya'nın Ankara Büyükelçiliklerinin ortaklaşa düzenlediği bir etkinlik olarak başladı. Festival kapsamında birçok seçkin Fransızca film Türkiye'nin çeşitli kentlerinde gösterime girecek.

Birçok seçkin Fransızca filmin gösterimine ev sahipliği yapacak Frankofon Film Festivali, Ankara'da başladı.

Fransa, Belçika, Kanada, Lüksemburg, İsviçre ve Polonya'nın Ankara Büyükelçiliklerinin ortaklaşa düzenlediği Ankara Frankofon Film Festivali'nin açılışı, Kızılay semtindeki Büyülü Fener Sineması'nda yapıldı.

Uluslararası Frankofoni Örgütüne üye veya gözlemci olan Fransızca konuşulan ülkelerin kültürlerini ve Fransızcayı tanıtmayı amaçlayan festival kapsamında, pek çok seçkin Fransızca film Türkiye'nin çeşitli kentlerinde gösterime girdi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Maciej Lang ve birçok davetlinin katıldığı festivalin açılışında kokteyl verildi.

Büyükelçi Dumont, burada yaptığı konuşmada, "Gelenek haline gelen ve bizleri bir araya getiren Türkiye'deki Frankofoni haftasının 2024 etkinlik programının açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Dumont, birkaç yıldır Frankofon ülkelerin veya Uluslararası Frankofoni Örgütüne üye veya gözlemci ülkelerin büyükelçiliklerinin, ülkelerine ait film gösterimlerini sunmak üzere Fransız Kültür Merkezi'nin koordinasyonunda buluştuğunu belirtti.

Birçoğu Türkiye'de gösterime girmemiş Fransızcayı ve Frankofon ülkelerin kültürünü tanıtan yeni filmlerden oluşan bir programı sinemaseverlerin huzuruna sunmak istediklerini kaydeden Dumont Belçika, Kanada, Lüksemburg, Polonya ve İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliklerine işbirliklerinden dolayı teşekkür etti.

Festivalde 10 ülkeyi temsil eden 14 filmin gösterime gireceğini dile getiren Dumont, festivalin sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'de değil aynı zamanda Türkiye'nin farklı kentlerinde de başladığını söyledi.

İzleyiciler, Dumont'un konuşmasının ardından, 2 Fransız ve 2 Kanadalı filmden oluşan kısa metraj film seçkisini izledi.

Festival, İstanbul Institut Français'de 21-30 Mart, Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması ve İzmir Institut Français'de ise 21-29 Mart'ta düzenlenecek.

Bu yılki ev sahibi kentler ve ilçeler arasında Bursa, Adana, Ayvalık, Diyarbakır, Gaziantep, Çanakkale, Lüleburgaz, Eskişehir ve Mersin yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Lüksemburg Türkiye Polonya Belçika İsviçre Ankara Fransa Kanada Sanat Kültür Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title