Haberler

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Yıl İçinde 2 Bin Maddeden Karar Aldı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yıl içerisindeki 70 oturumunda gündeme gelen yaklaşık 2 bin maddeyi karara bağladı. Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, meclisin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu ve Mansur Yavaş'ın katılım eksikliğini eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yıl içerisindeki 70 oturumunda gündeme gelen yaklaşık 2 bin maddeyi karara bağladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, meclisin yıl boyunca yürüttüğü çalışmalara yönelik AA'ya açıklamalarda bulundu.

Ünal, 2023'te gerçekleştirilen 70 oturuma Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tam katılım sağlamaması nedeniyle kendisinin başkanlık ettiğini belirterek, yaklaşık 6 maddenin veto edildiğini aktardı.

Veto edilen maddelerin çoğunluğunun Mansur Yavaş'ın kredi kullanma yetkisini içerdiğini ifade eden Ünal, şunları söyledi:

"Bu yıl içerisinde takriben gündemdeki 2 bin maddeyi karara bağladık. Bunların takriben 150-200'ü başkanlık yazısıydı. Diğerleri de önergelerle verilen kararlardı. Mansur Bey, maaşların yetmediğini, işçilere maaş vermesi gerektiğini, EYT'lilere emeklilik ikramiyesini veremediğini söyleyerek bizden kredi talebinde bulunmuştu. Biz de '58 milyar lira paran var. EYT'lilerle ilgili daha önce söz vermişliğin var. Madem parayı yetiştiremeyecektin, niye bu kadar işçi aldın?' diyerek böyle bir talebe 'evet' demedik."

"Mansur Bey'i zaten mecliste hiç göremedik"

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın meclisin gündemindeki maddelerin yüzde 98'ine "evet" oyu kullandığına dikkati çeken Ünal, Cumhur İttifakı'nın geçerli oy kullanmasıyla yıl içinde Mansur Yavaş'a yaklaşık 7 milyar liralık kredi kullanma yetkisi verildiğini anımsattı.

Meclis üyelerinden oluşan ihtisas komisyonlarında hazırlanan ve kabul edilerek karara bağlanan raporların büyük kısmının Büyükşehir Belediyesi yönetimince uygulanmadığını ifade eden Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl biliyorsunuz genel seçimler vardı. Bundan kaynaklı Mansur Bey'i zaten mecliste hiç göremedik. 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olacağım' diye gezdi. Ben de bunun üzerine 'Ankara'da durmayacaksan ve çalışma yapmayacaksan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak istifa etmen daha etiktir' dedim. Sonucu gördük, biliyorsunuz. Ankara'da 4,5 yılda ciddi bir çalışma göremedik.

Maalesef Mansur Bey'in katıldığı bir iki toplantıda ben de söz almaya çalıştım. Bazı konularda izin istedim. Ama o 'Seni zabıtaya attırırım' diyerek mukabele etti. Yani bu bizi çok üzdü aslında. Belki zabıtaya attıramaz ama bir belediye meclis başkan vekiline 'Seni zabıtaya attırırım' demek bile çok ayıp, çok rencide edici bir hareketti. Ben yakıştıramadım kendisine. Maalesef Mansur Bey, belediye başkanlığını yapamadığı gibi meclis başkanlığı görevini de yapamamıştır."

"Meclisteki kardeşlik rüzgarı Ankara Büyükşehir Belediyesinde olmadı"

Ankara'daki sahipsiz sokak hayvanları konusunun bazı zamanlarda meclis gündemine geldiğini anlatan Ünal, belediyenin Türkiye'ye örnek olacak bir kısırlaştırma projesi olarak duyurduğu çalışma kapsamındaki veterinerlere ve anlaşmalı kliniklere ödeme yapamadığını öne sürdü.

Meclise başkanlık ettiği oturumlarda parti ayrımı yapmadan meclis üyelerine eşit söz hakkı tanıdığını dile getiren Ünal, "Biz herkesin Ankara adına bir sözü varsa konuşması gerektiğini ifade ettik. Ankara'da maalesef belediye meclisindeki o kardeşlik rüzgarı Ankara Büyükşehir Belediyesinde olmadı." dedi.

Ünal, şöyle devam etti:

"Nisan ayında da Denetim Komisyonu Raporu çıktı. Bunlarla ilgili uygulanması gerektiğini ifade ettiğimiz halde defaten bunların uygulanmadığını gördük. Maalesef bundan kaynaklı da biz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkilileri hakkında ceza davası anlamında 12 suç duyurusunda bulunduk. Şu an savcılıkta inceleme devam ediyor. Bunlardan 1-2 tanesi de idare mahkemesinde. Kentsel dönüşümle ilgili sıkıntı ve usulsüzlüklere yönelik bir davamız da oldu. Bunların da bu sene açıldığını söylemek durumundayım."

Kaynak: AA / Güncel

Mansur Yavaş Fatih Ünal Ankara Fatih Hayvan Hakları Yerel yönetim Belediye Hukuk Politika Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm! Çağla Şıkel ayaklarını mı paylaştı? Çağla Şıkel neden video paylaştı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title