Haberler

Anayasa Referandumu Tartışmaları

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Küçücük bir evi bile tek kişi yönetemezken, herkes birbirinden sorumluyken 80 milyonluk bir ülkeyi nasıl bir kişinin sorumluluğuna emanet ederiz" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Küçücük bir evi bile tek kişi yönetemezken, herkes birbirinden sorumluyken 80 milyonluk bir ülkeyi nasıl bir kişinin sorumluluğuna emanet ederiz" dedi.

Milletvekili Usluer, Eskişehir'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, referandum süresince parti bayraklarını kullanmayacaklarını, bu referandumun bir memleket meselesi olduğunu ve ülkenin geleceği için mücadele vereceklerini belirtti.

Ak Parti'nin devlet imkanlarıyla seçim yapar gibi referanduma gideceğini ve tek adam sistemini getirerek ülkeyi daha da kötüye götüreceklerini savunan Usluer, "Küçücük bir evi bile tek kişi yönetemezken, herkes birbirinden sorumluyken 80 milyonluk bir ülkeyi nasıl bir kişinin sorumluluğuna emanet ederiz." diye konuştu.

Usluer ayrıca ülke ekonomisinin gittikçe kötüye gittiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

TL değer kaybediyor

"Gelirimiz azalıyor, adaletsizlik artıyor, işsizlik yükseliyor, paramız değer kaybediyor. 26 Ocak 2017 itibarıyla işsiz vatandaşlarımızın sayısı resmi rakamlara göre 3 milyon 647 bin kişi. Gerçek işsiz sayısı ise 5 milyon 924 bin kişidir. İşsiz kadınlarımızın sayısı 1 milyon 579 bin kişiyi buldu. İşsiz gençlerimiz 1 milyon 79 bin kişi. Türk lirası son 2 yılda 150 para birimi içerisinde en çok değer kaybeden 12'nci para birimi oldu.

Yolsuzluk algısında 11 ülkenin daha gerisine düştük. 176 ülke arasında 75'inci sıradayız. Hukukun üstünlüğün sıralamalarında 40 ülkenin daha gerisine düştük. 113 ülke arasında 99'uncu sıradayız. Basın özgürlüğü sıralamalarında 9 ülkenin daha gerisine düştük. 199 ülke arasında 71'inci sıradayız."

Kaynak: AA / Güncel

Gaye Usluer Eskişehir AK Parti Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title