Haberler

    Amran'da Çatışmalar Sürüyor

    Başkent Amman'da bulunan Al Jazeera muhabiri Hamdi Bakariy, çatışmalarda ölenlerden 15'inin Husiler'den, beşinin ise askerlerden olduğunu söyledi.

    Başkent Amman'da bulunan Al Jazeera muhabiri Hamdi Bakariy, çatışmalarda ölenlerden 15'inin Husiler'den, beşinin ise askerlerden olduğunu söyledi. Ölenler arasında bir binbaşı da bulunuyor.

    Çatışmalar Amran'ın Cemime, Mehaz ve Hacz bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

    Bakariy, Amran bölgesinin askerler tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldığını, bölgenin pazartesi gecesinde bu yana aralıksız çatışmalara sahne olduğunu ifade etti.

    Halkın endişeli olduğunu söyleyen Bakariy, bölgeden gelen ambulansların başkentte ve Amran'da bulunan hastanelere sürekli yaralı taşıdığının altını çizdi.

    Onlarca kişinin ölmesine neden olan çatışmaların Yemen ordusunun ülkenin güneyinde El Kaide bağlantılı gruplara operasyon düzenlemesi ile aynı zamanda denk gelmesi dikkat çekiyor. Yemen ordusu geçtiğimiz hafta El Kaide bağlantılı gruplara karşı operasyon başlattığını ve bu gruplarla savaş halinde olduklarını duyurmuştu.

    Yerel yetkililerden alınan bilgiye göre çatışmaların fitilini Husilerden silahlı bir grubun Yemen ordusunun 310. Tugayına bağlı bir birliğe ait karakola saldırması ateşledi. Karakola saldıran silahlı kişiler burayı ele geçirip tugaya giden yolların kontrolünü ele geçirmeyi amaçlıyordu.

    Güvenlik sorunu çözülemedi

    Yemen'de 2011'deki ayaklanmanın ardından ülkede istikrar ve güvenlik sorunu sürüyor.

    Ulusal Diyalog Konferansı'nın ardından ülke altı idari bölgeye ayrılmıştı.

    Güneyde ayrılıkçı Güney Hareketi, Yemen güvenlik güçleriyle çatışıyor. Kuzeyde ise Şii Husiler ile Sünni aşiretler ve ordu arasında sık sık çatışma yaşanıyor.

    ABD son günlerdeki şiddet olaylarının ardından başkent Sana'daki büyükelçilik faaliyetlerini geçici süreliğine askıya aldı.

    Petrol ve doğalgaz borularına saldırı

    El Kaide, güçlü olduğu birçok bölgede üslerini Yemen ordusuna kaptırıyor ancak buna karşın petrol ve doğalgaz borularına saldırarak orduyu operasyondan vazgeçirmeye çalışıyor.

    Hasar gören boruların tamiri güvenlik nedeniyle uzun süre alıyor, bu nedenle de ülkede sıkça doğalgaz ve petrol arzında ciddi sorunlar yaşanıyor.

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Amman Yemen Amran Politika Güncel Haberler

    Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

    Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

    İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

    İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

    Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

    Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

    Bakmadan Geçme

    15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title