Haberler

Amasya gündem haberi: Bakanlık 15 okulda planlıyordu... Amasya'da ekmek üretimi başladı

Güncelleme:

Amasya haber... Bakanlık 15 okulda planlıyordu.

Bakanlık 15 okulda planlıyordu... Amasya'da ekmek üretimi başladı

AMASYA - Milli Eğitim Bakanlığı'nın vatandaşların düşük fiyatlı ekmekle buluşmasını sağlamak için yurt genelinde 15 okulda daha kurmayı planladığı ekmek üretim atölyelerinden biri olan Amasya'daki tesis yeni eğitim-öğretim yılında faaliyete başladı.

Günlük 40 bin ekmek üretim kapasiteli tesis

Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde günlük 40 bin ekmek üretim kapasiteli atölyede ilk ekmekler pişirildi. Hijyenik koşullarda gerçekleşen üretimde öğrenciler de görev aldı. Bakanlık ayrıca ekmek üretimini 81 ilde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

"Bir ilki başarıyoruz"

O mutlu anlara öğrencileriyle birlikte tanıklık eden Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, "Bu program çerçevesinde Türkiye'de bir ilki başarıyoruz. Başlangıçta okullarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Sonra da aşama aşama piyasaya ekmek satışlarımızla devam edecek" dedi.

Bakan Özer'e Amasyalılar adına teşekkür

Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kurulumuna katkı sağladığı atölyenin piyasaya daha uygun fiyata ekmeğin piyasaya sürülmesinin yanı sıra öğrencilerin fırıncılık alanındaki son teknolojiyle tanışacak olmalarının büyük kazanç olacağına değinen Milli Eğitim Müdürü Türkmen, tesisin Amasya'ya kazandırılmasına destek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve bakanlık yöneticilerine Amasyalılar adına teşekkür etti.

"Okulda buğday ekip kendi unumuzu, ekmeğimizi üreteceğiz"

Projenin devamında Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ait tarlalara buğday ekip üretim yapacaklarını anlatan Mehmet Türkmen, "Kendi unumuzu, ekmeğimizi üreteceğiz. Bu noktada da ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Türkmen, atölyenin faaliyete geçmesindeki gayretli çalışmaları dolayısıyla Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Menç ile okul idarecilerini kutladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı Anadolu Lisesi Amasya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

title