Haberler

Alt Geçit İsteyen Çiftçiler, Traktörlerle Karaman Yolunu Trafiğe Kapattı

Konya'nın merkez Meram İlçesi Kaşınhanı Mahallesi'nde yaklaşık 200 çiftçi, trafik kazası olmaması ve araçlarıyla rahat bir şekilde karşıya geçebilmek için alt geçit yapılmasını istedikleri, mahalleyi ikiye ayıran Konya-Karaman karayolunu traktörlerle trafiğe kapattı.

Konya'nın merkez Meram İlçesi Kaşınhanı Mahallesi'nde yaklaşık 200 çiftçi, trafik kazası olmaması ve araçlarıyla rahat bir şekilde karşıya geçebilmek için alt geçit yapılmasını istedikleri, mahalleyi ikiye ayıran Konya- Karaman karayolunu traktörlerle trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polisler ile birlikte alt geçit yapımı için yetkililerle görüşme sözü alan çiftçiler, yaklaşık 2 saatin sonunda yolu trafiğe açtı.

Olay, Türkiye'nin havuç ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan Konya'nın merkez Meram İlçesi Kaşınhanı Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalleyi ikiye ayıran Konya- Karaman karayolu üzerinde toplanan yaklaşık 200 çiftçi, traktörlerle yolu trafiğe kapattı. Yolun paralelindeki Konya- Karaman hızlı tren hattında, alt geçit olduğunu ve alt geçidin karayolundaki kavşağa bağlandığını belirten çiftçiler, hızlı tren hattındaki alt geçidin karayolunun altından devam etmesini istediklerini belirtti.

Hızlı tren hattındaki alt geçitten çıkıp, karayolundaki kavşağı kullanarak depoların bulunduğu mahallenin karşısına geçmek zorunda kaldıklarını ve bir kaç römork bağlı traktörlerle ve tarım makinalarıyla da kavşaktan geçiş yaparken kazaya sebep olacağını savunan çiftçiler, buraya da alt geçit yapılmasını istedi. Çiftçilerin eylemi sırasında Karaman'daki şehit polis Hakan Yılmaz'ın cenazesine yetişmek isteyen sürücüler ile çiftçiler arasında gergin dakikalar yaşandı. Çiftçiler de bu gerginliği önlemek amacıyla şehit cenazesine katılacak araçların geçmesine izin verdi.

Çevre yoluna alt geçit yapılması için Konya Büyükşehir Belediyesi'nden muhatap bulamadıklarını öne süren çiftçiler, yolu trafiğe açmamak için direndi. Olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ekipleri geldi. Uzun kuyrukların oluştuğu karayolunda polisler, çiftçilerin yolu trafiğe açmaları için ikna etmeye çalıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in gelmesini isteyen çiftçilerin, uzun süren uğraşlara rağmen ikna olmaması üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri ve panzer sevk edildi. Yaklaşık 2 saat boyunca yolu trafiğe kapatan çiftçiler, polisle birlikte belediye başkanı Akyürek ile görüşme sözü alarak 2 saatin sonunda yolu ulaşıma açtı.

- Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaşınhanı Karaman Meram Konya Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

title