Haberler

'Alo 191' madde bağımlılarının umudu olacak

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu ALO 191 hattının tanıtımı yapıldı.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu ALO 191 hattının tanıtımı yapıldı.

Bağımlıların umudu olan ALO 191 hattının etkin bir şekilde kullanılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla Boğazlıyan Belediyesi ev sahipliğinde Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu Toplantısı düzenlendi.

Toplantı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Gökhan Coşar, amaçlarının uyuşturucu konusunda bilgilendirmek olduğunu söyleyerek, "Vatandaşların Alo 191 Hattı'nı kullanmalarını istedi.

ALO 191 hattının, uyuşturucu ile ilgili kişiye uygun yönlendirmelerin yapıldığı danışma ve destek hattı olduğunu belirten Başkan Coşar, "Alo 191, sabit hatlardan ücretsiz aranabiliyor. Bakanlıkça, uyuşturucu kullanan bireyler ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak amacıyla kurulan kurulmuştur. Psikolog ve sosyologlardan oluşan ekip, 7-24 esaslı hizmet veriyor. Kendisi veya yakını için arayanlardan, hastane hizmeti istenmesi halinde kayıt için iletişim bilgileri alınıyor. Önümüzdeki dönem içerisinde yine uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalarımız olacak. Halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah ilçemizde uyuşturucu kullanımını sıfıra indireceğiz diye düşünüyorum" dedi.

"Emniyet ve jandarmaya bildirilecek"

Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Okumuş ise Alo 191'in cep telefonlarına kolayca indirilebileceğini ve vatandaşların anonim bir şekilde uyuşturucu kullanan ve uyuşturucu kullandığı yeri konum olarak Emniyet ve Jandarma'ya bildirileceğini söyledi. Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahin de yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde uyuşturucudan kaynaklanan toplam suç oranı yaklaşık yüzde 25 oranında olduğunu ve her geçen gün nesildeki meydana gelen gerek dini dejenerasyon, gerekse kültür ve örf adetlere olan bağlılığın kopmasıyla maalesef bu sayı daha da yükselişe geçebileceğine dikkati çekti.

Toplantıda, metruk binaların yıkımıyla ilgili belediye, kamu kurumları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin devam ederek çalışmaların artırılmasına, vatandaşların bilinçlendirilmesi noktasında seminerler, konferanslar düzenlenmesine, konuyla ilgili bilbord, broşür ve afişler farkındalığın oluşturulması yönünde çalışmaların artırılması kararlaştırıldı.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet Okumuş, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahin, Belediye Başkanı Gökhan Coşar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Kamil Çaylı, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Önalan, İlçe Müftüsü Atıf Akşit, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlmiye Çelik Saygın katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ülgür Gökhan Boğazlıyan Yozgat Güncel Haberler

AK Partili vekilin eli cebinde yaptığı konuşma TBMM'de tansiyonu yükseltti

AK Partili vekilin eli cebinde yaptığı konuşma TBMM'de tansiyonu yükseltti

Ambulansı durdurarak hasta kontrolü yapan magandalar yakalandı

Ambulansı durdurarak hasta kontrolü yapan magandalar yakalandı

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! 7 Ekim sonrası en büyük füze saldırılarından biri gerçekleşti

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! 7 Ekim sonrası en büyük füze saldırılarından biri gerçekleşti

Bakmadan Geçme

Müge Anlı sezon finali ne zaman? Müge Anlı İle Tatlı Sert sezon finali mi yapacak, ne zaman? Müge Anlı sezon finali tarihi! Bugün voleybol maçı var mı? 12 Haziran kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? Voleybol milli takım maçı hangi kanalda? Voleybol milli takım Türkiye - Tayland ne zaman, saat kaçta? Voleybol kadınlar ligi filenin sultanları maçı hangi kanalda? Filenin sultanları maçı saat kaçta, nerede yayınlanacak? Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında, nereli? Müsavat Dervişoğlu hayatı ve biyografisi! LGS SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIYOR 2024? LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS sınav sonucu sorgulama ekranı! GALATASARAY BEŞİKTAŞ SÜPER KUPA MAÇI NE ZAMAN? Süper Kupa finali hangi tarihte, nerede? OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2024 - 2025 okul takvimi! Birinci ve ikinci dönem ara tatiller ne zaman? BAYRAMDA HAVA NASIL? İstanbul, Ankara, İzmir Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz okullar, iş yerleri, bankalar tatil oluyor mu, yarım gün mü, tam gün mü çalışıyor? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİYOR MU? Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakam verdi: Asgari ücret ne kadar olur? Kurban Bayramın hangi günlere denk geliyor? Kurban Bayramının 1,2,3 günü ne zaman, hangi gün? AÖF YAZ OKULU KAYIT TARİHİ NE ZAMAN? #9997 Anadolu Üniversitesi yaz okulu kayıt ücreti ne kadar, ne zaman? Kredi kartıyla kurbanlık alınır mı, kesilir mi? Kredi kartına taksitle kurban kesilir mi? TYT'de hangi dersler var? TYT hangi dersleri içeriyor? TYT'de Matematik, Türkçe, Biyoloji, Fizik, Coğrafya var mı?
Özel, Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam yapılmasını istedi! Masada üzerine konuşulan bir rakam bile varmış

Özel, Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam yapılmasını istedi! Masada üzerine konuşulan bir rakam bile varmış

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title