Haberler

Almanya: PKK'ya Silah Vermeyeceğiz

Güncelleme:

Peşmergeye silah veren ve PKK'ya da göndereceği konuşulan Almanya'da düğüm çözüldü. Dışişleri Bakanı Steinmeier, PKK'ya silah yardımı olmayacağını söyledi.

Peşmergeye, IŞİD'e karşı mücadelede silah yardımı yapan ve Almanya'da peşmergeleri eğiten, PKK'ya da silah yardımı yapılabileceği konuşulan Almanya'da tartışmalara son nokta kondu.

Federal Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Irak ve Suriye'de sivilleri öldürüp kaos ortamı yaratan Irak Şam İslam Devleti militanlarına karşı yapılan mücadelede PKK'ya silah yardımı yapılmayacağını açıkladı.

"TÜRKİYE'YE ŞİDDET TEHDİDİ..."

Steinmeier, Twitter üzerinden yapılan bir söyleşide, PKK'nın Türkiye'ye şiddet tehdidi sürdüğü müddetçe silah yardımının söz konusu olmadığını bildirdi.

OLAY YARATAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Almanya'da Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, Almanya'nın IŞİD'le mücadele çerçevesinde PKK'ya silah yardımı yapıp yapmayacağı konusunda Spiegel Online'e yaptığı açıklamada, "Başka grupların da desteklenmesi konusunda kapıyı kapatamam. Tabii bu Türkiye'ye rağmen olacak bir konu değil, onunla yapılabilir. Bu PKK'nın desteklenmesi için de geçerli" demişti.

ALMANYA PEŞMERGEYE EĞİTİM DE VERİYOR

Almanya, IŞİD'e karşı mücadele eden peşmergeye silah yardımı kararı almış ve kararı Başbakan Angele Merkel açıklamış yapılan oylamalardan sonra peşmergeye silahlar gönderilmişti. IŞİD'e karşı mücalede kararalı bir tavır sergileyen Almanya'da peşmergeye eğitim de veriliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Almanya Türkiye Işid Güncel Haberler

500

Yorumlar (51)

kadri:

kürtler de bu mangal yürek var oldukça silaha ihtiyaçları olmaz evel allah.

57
8
yanıtYanıtla
tavanlı delikanlı:

kardeşim kürtlerle baş çıkmaz neden desen insan gibi savaşır insan gibi barışır asla kiseye zara vermez ama güğüs savaşır eleride bi sopa bin silaha bedeldir neden desen asla hakaret etmezler hakını arar ama ırkcılıkta yapmaz umarım barış olur herkeste sevinir annelerin güz yaşı akmaz hepimiz kardeş gibi yaşıyalım

24
37
yanıtYanıtla
bekleyin germenler:

gün gelecek avrupanın bütün ülkeleri kürtlerin kobaniden kaçtığı gibi osmanlılar geliyor deyip kaçacak delik arayacaklar dedelerimiz viyanaya kadar dayandı bak torunları size neler yapacak roma 2. kez fetholunacak

50
7
yanıtYanıtla
kemal:

madem vermiyeceksin neden uğraştırıyosun be kardeşim. ? adamların zaten işleri başlarından aşkın, bir de sizinle mi uğraşacaklar?

54
0
yanıtYanıtla
barış:

kürtler savaşçılar tarihin en büyük direnişlerinden birini gösteriyor kobanide deccalın ordusuna karşı. kobani sokakları işit leşleriyle dolu. her tarafı sarmış ceset kokusu. tarih bu savaşı ve kürt kahramanlığını asla unutmiyacak

38
11
yanıtYanıtla
vatan:

yıllardır saklı gizli yaptığı yardımı şimdi resmi olarak yapacak yani değişiklik yok.

46
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

36 Senedir Binlerce PKK'' lıyı Dağlarda besliyenler Kim acaba ?

44
2
yanıtYanıtla
atif:

almanlarin bu verecek yeni silahlarin bir tanesi askerimize karsi kulanilsin ozaman sokakta ilk gorulen almanin kafasi kesilsin

36
2
yanıtYanıtla
almanyada devletin dedigi olur:

dogrudur almanya son 20 yildan beri pkkya göz actirmiyor almanyadaki bütün yuvalarini basti ve eylemlerini yasakladi teröre karsi Güclü bir Devlet oldugunu ispatladi bence, türkiye de bunu yapmali kendisini hedef alan bir terör örgütüne darbeyi vurmalidir isi siyasete birakmamalidir

28
10
yanıtYanıtla
Siyar:

bi kac ay bekle ozaman görürsün göz actiriyormu actirmiyormu ? o Zaman senin gözüm acik kalir merak etme. . . almanya nin heryerinde PKK nin dernekleri var sen heralde baska bi ülkede yasiyorsun. . . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title