Haberler

Almanya'nın Siegen Kentinden Bakan Kılıç'a Çay Daveti

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç'ın, "Gençlik ve Spor Bakanı" olması Kılıç'ın dünyaya geldiği Almanya'nın Siegen kentinde yaşayan Türkler tarafından sevinçle kaşılandı Siegen'de yaşayan Mahir Ercan: "Kendisini Siegen'de ağırlamak, çay, kahve ikram etmek isteriz"

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç'ın, "Gençlik ve Spor Bakanı" olması Kılıç'ın dünyaya geldiği Almanya'nın Siegen kentinde yaşayan Türkler tarafından sevinçle kaşılandı.

Siegen'de esnaflık yapan Mürteza Şubatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Kılıç'ın Siegen doğumlu olduğunu ve 10 yaşına kadar da Siegen'de kaldığını söyledi. "Almanya'nın bağrından çıkmış bir insanımızın önce milletvekili, sonra da bakan olmasından mutluluk duyduk" diyen Şubatlı, Kılıç'ın bilgi ve birikimiyle yurt dışındaki Türkleri çok iyi anlayacağını ifade etti.

Bakan Kılıç ile 20 gün önce Siegen'de katıldığı bir toplantı vesilesiyle tanıştığını aktaran Şubatlı, "Büyüklerimizden, bakanımızın babası Doktor Sinan Kılıç ile ilgili de burada görev yaptığı dönemle ilgili iyi şeyler duyduk. Babası da çok mütevazi bir insanmış ve yabancılara, özellikle de Türklere çok yardımcı olmuş. Tanıdığımız kadarıyla Bakan Kılıç da çok alçakgönüllü biri" diye konuştu.

Taksicilik yapan Mahir Ercan ise "Siegen doğumlu birinin bakan olması bizim için mutluluk verici. Yurt dışında yaşamış birisi, gurbetçilerin sorunlarını daha iyi anlar ve problemlerine eğilir. Büyüklerimizden kendisi ve babası hakkında olumlu şeyler duyduk. Kendisini Siegen'de ağırlamak, çay, kahve ikram etmek isteriz. Memleketimiz için hayırlısı olur inşallah" dedi.

Abdurrahman Eğilmez de Siegen doğumlu birinin bakan olmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, "Tebriklerimizi iletiyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Kendisi 20 gün önce milletvekili olarak bizleri ziyaret etmişti. Şimdi bakanlık koltuğuna oturdu. Bizimle bir araya gelmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kılıç'a yeni görevinde başarılar dileyen Cevdet Yıldırım da "Siegen doğumlu bir kardeşimizin Bakan olarak  bizimle tekrar bir araya gelmesi bizi mutlu edecektir. Kendisini Siegen'e davet ediyoruz" dedi.

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Mesut Ercan, "Bakanlarımızın sorunlarımızla ilgilenmesi bizi sevindirecektir. Kendisi buralarda yaşadığı için, buranın sorunlarını daha iyi biliyordur. Memleket için, kendisi için hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. - Nordrhein-Westfalen

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Ak Parti Almanya Siegen Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title