Haberler

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi'nden 'Şeriat Polisine' Kınama

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek, 'Tagesspiegel am Sonntag' gazetesine yaptığı açıklamada, üzerlerinde 'Şeriat Polisi' yazılı turuncu renkli yelekler bulunan ve gençleri içki içmeme başta olmak üzere çeşitli konularda uyarırken görüntülenen grupları 'Yeni yetmeler' olarak nitelendirdi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek, 'Tagesspiegel am Sonntag' gazetesine yaptığı açıklamada, üzerlerinde 'Şeriat Polisi' yazılı turuncu renkli yelekler bulunan ve gençleri içki içmeme başta olmak üzere çeşitli konularda uyarırken görüntülenen grupları 'Yeni yetmeler' olarak nitelendirdi. Mazyek, 'Bu yeni yetmeler bizim adımıza konuşmuyor' dedi. Deutsche Welle'ye göre Mazyek, 'Bu kişiler dinimizi kötüye kullanıyor. Bu sivri ve bütünüyle anlamsız eylemleriyle Müslümanlara büyük zarar veriyorlar Bu girişimin fazla üzerinde durulmamasını istiyoruz' dedi.

Alman medyası 'Şeriat Polisi' haberlerine geniş yer vermeyi sürdürürken Kuzey-Ren Vestfalya eyalet yönetiminin de söz konusu yeleklerin giyilmesini cezaya tabi kılmayı hedeflediğini bildirdi. Eyaletin İçişleri Bakanı Ralf Jäger, WDR kanalında polise bu kişilere karşı gerekenin yapılmasına dair talimat verildiğini bildirirken, polisin isminin istismar edildiği yelek başta olmak üzere her tür nesneye el konulması ve kimlik tespiti yapılmasını da istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deutsche Welle Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title