Haberler

Almanya, İsrail'in gözaltı merkezlerindeki muameleyi kınadı

Güncelleme:

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in gözaltı merkezlerinde tutulan Gazzelilere kötü muamelede bulunduğu haberlerini rahatsız edici bulduğunu belirterek, iddiaların soruşturulması gerektiğini açıkladı. İsrail ordusunun tutuklu haklarına saygı göstermesi gerektiği vurgulandı.

Almanya, İsrail'in gözaltı merkezlerinde tutulan Gazzelilere insanlık dışı muamelede bulunduğu haberlerini son derece rahatsız edici bularak, iddiaların tam olarak soruşturulması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Necef Çölü'ndeki bir gözaltı kampında tutulanlara kötü muamelede bulunulduğuna dair haberler, son derece rahatsız edicidir. Asla haklı gösterilemeyecek bu tür psikolojik ve fiziksel istismar iddiaları tam olarak soruşturulmalıdır." ifadesine yer verildi.

Bu konunun, İsrailli yetkililerle de ele alınacağı aktarılan açıklamada, İsrail ordusunun, tutuklu bulunanların haklarına uluslararası hukuk bağlamında saygı göstermesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, bu tür iddiaların soruşturulabilmesi için Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve diğer ilgili aktörlerin cezaevlerine erişiminin sağlanması gerektiğine işaret edildi.

İnsani yardım konvoylarının hedef alınmasına tepki

Almanya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Steffen Seibert ise Yahudi yerleşimcilerin, Gazze Şeridi'ne giden insani yardım konvoylarını hedef almasına tepki gösterdi.

İsrailli yerleşimcilerin, Gazze'ye gönderilen insani yardım konvoyunu talan ettiği görüntüleri alıntılayan Seibert, "Yardım kamyonlarını basıp, gıdanın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını engellemek utanç vericidir. ve bu, kesinlikle İsrail'in rehineleri serbest bırakma ve ülkeyi Hamas terörüne karşı koruma davasına yardımcı olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Filistinlilerin tutulduğu Necef Çölü'ndeki "Sde Teiman" adlı askeri tesis

CNN haber kanalı, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu Necef Çölü'ndeki "Sde Teiman" adlı askeri tesiste çalışan 3 İsrailli ile konuşmuştu.

İsrailli çalışanların anlattığına göre, askeri tesis, Gazze'den alıkonularak getirilen Filistinlilerin tutulduğu kapalı alanlar ile yaralıların yataklara bağlı halde yattığı bir sahra hastanesi olmak üzere 2'ye ayrılıyor.

Tesiste çalışanların, CNN ile paylaştığı kayıtlarda, alıkonulan Filistinlilerin dikenli tellerle çevrili alanlarda tutulduğu, kağıt inceliğinde şiltelerin üzerinde oturmak zorunda bırakıldığı ve gözlerinin bağlı olduğu görülüyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Almanya İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title