Haberler

Almanya'da Kurban Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor

Almanya'da Kurban Bayramı coşkuyla kutlanıyorBERLİN/FRANKFURT (AA) - Almanya'da Müslümanlar, Kurban Bayramı'nı coşkuyla kutluyor.

Almanya'da Kurban Bayramı coşkuyla kutlanıyorBERLİN/FRANKFURT (AA) - Almanya'da Müslümanlar, Kurban Bayramı'nı coşkuyla kutluyor.Almanya'nın başkenti Berlin'de ve ülkenin diğer şehirlerinde Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Berlin Türk Şehitlik Camisi'ne gelen vatandaşlar, yer bulamayınca cami avlusunda namaz kıldı. Bayram hutbesini okuyan imam Müfit Sevinç, "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisi şerifini hatırlatarak, yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurguladı.Bayram namazı kılındıktan ve hutbe okunduktan sonra Müslümanlar, birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştı.Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başer Şen de bayram namazından sonra yaptığı açıklamada tüm vatandaşların ve ailelerin bayramını kutlayarak, "Bayramlar, Müslümanlar arasında, kardeşler arasında barışmanın günüdür. Bayramlar, birlik ve beraberliği hissetmenin günü, yakınlaşmanın günüdür. Kurban Bayramı, ayrıca Allah'a yaklaşmanın günleri. Biz yurt dışında bu bayramları vatandaşlarımızın huzurlu ve esenlik içinde geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.En çok ihtiyaç duyulan şeyin birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olduğunu vurgulayan Şen, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından birbirlerine sahip çıkması ve birbirlerine yardımcı olmasını istedi. Frankfurt kentinde de bayram namazı, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Merkez Cami'nde kılındı.Frankfurt Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Dağlı, dünyanın birçok yerinde Müslümanların içler acısı durumda yaşadığını belirterek, Çanakkale ruhunun yeniden canlanması gerektiğini kaydetti.Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Dağlı, "Biz birbirimizi sevmedikçe üzerimizden musibet eksik olmaz, Müslüman katil olamaz, karıncayı bile incitemez, gönül kıramaz" dedi.Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de Müslümanların bayramını kutladı ve hafta sonuna denk gelen Kurban Bayramı'nın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve bunun vatandaşların birbirlerini ziyaret edip bayramlaşabilmesi için güzel bir fırsat olduğunu kaydetti.Ekici ve Dağlı, bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaştı. .

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Frankfurt Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

title