Haberler

Almanya'da berberler 11 hafta aradan sonra kapılarını müşterilerine açacak

Güncelleme:

Detay görüntüler İsa Gözcü ile röportaj Ali Kocakaya ile röportaj Almanya'da berberler 11 hafta aradan sonra kapılarını müşterilerine açacakBERLİN (AA) – Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında aralık ortasında kapatılan berber ve kuaförler yaklaşık...

Detay görüntüler

İsa Gözcü ile röportaj

Ali Kocakaya ile röportaj Almanya'da berberler 11 hafta aradan sonra kapılarını müşterilerine açacak

BERLİN (AA) – Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında aralık ortasında kapatılan berber ve kuaförler yaklaşık 11 hafta aradan sonra yarın yeniden kapılarını müşterilerine açacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantıda, ülkede Kovid-19 vakalarının artmasının ardından diğer önlemlere ek olarak 16 Aralık'ta berberlerin ve kuaförlerin de kapatılması kararı alınmıştı.

Önlemlerin etkisini göstermesi ve vaka sayılarının düşmesinden sonra 11 Şubat'ta düzenlenen toplantıda, berberlerin ve kuaförlerin 1 Mart'ta yeniden açılmasına karar verildi.

Karar berber ve kuaförler tarafından sevinçle karşılandı.

Berlin'de Moabit semtinde berberlik yapan İsa Gözcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, berber dükkanının 2,5 ay kapalı kaldığına işaret ederek "İki hafta önce berberlerin açılacağı yönünde haber geldiğinde çok mutlu olduk." dedi.

Müşterilerin de berberlerin açılmasını beklediğini ifade eden Gözcü, açılış için tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.

Gözcü, virüsün yayılmasını önlemek için çeşitli önlemler aldıklarını belirterek tek kullanımlık havlu ve örtüler kullanacaklarını, müşterilerin ve çalışanların maske takacağını ayrıca içeride koltuk sayısı kadar müşteri alabileceklerini, içerideki bekleme alanına kimsenin oturmasına izin verilmeyeceğini anlattı.

Charlottenburg semtinde kuaförlük yapan Ali Kocakaya da müşterilerin içeri girmeden önce ellerini dezenfekte etmeleri ve kişisel bilgilerini hazırlanan forma yazmaları gerektiğini söyledi.

Kocakaya, insanların iki aydan fazla bir süreden beri kuaför ve berberlere gidemediğine işaret ederek müşterilerin berberlerin ve kuaförlerin açılacağını duyduklarında kendisini telefonla arayarak veya elektronik posta göndererek randevu aldıklarını anlattı.

Mart ayında randevuların şimdiden dolduğunu ifade eden Kocakaya, "Nisan itibarıyla müşterilerimize randevu verebiliyoruz." dedi.

Kocakaya, randevusuna erken gelen müşterinin, bekleme bölümü kapalı olacağından dışarda beklemek zorunda kalacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Almanya Aralık Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title