Haberler

Almanya'da Aşırı Sağcılık Tırmanıyor

Güncelleme:

Federal İçişleri Bakanı, aşırı sağcı NPD'nin Alman demokrasisine uygun olmadığını söyledi.

Federal İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich, aşırı sağcı NPD'nin Alman demokrasisine uygun olmadığını, kapatma davası girişiminin başarısız olması halinde bunun zararlı olacağını belirtirken, bu kesimin son dönemde faaliyetlerini arttırdığı ifade edildi.

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, aşırı sağcı Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisi'nin (NPD) yasaklanması konusunda tereddütleri olduğunu söyledi. Alman bakan, NPD'nin, Alman demokrasi ile bağdaşmayan totaliter ve anayasa düşmanı bir parti olduğu halde bu yöndeki fikirlerinin partinin kapatılması için yeterli olmadığını söyledi. Alman bakan NPD'nin yasaklanması için bir dava açılması konusundaki zorluğun, bu partinin içinde Anayasayı Koruma Dairesi muhbirlerinin bulunması olduğunu hatırlatırken, bunların sayesinde parti içinden bilgi aldıklarını, bunların isimleri verilmeden kapatma davası için harekete geçilemeyeceğini anlattı.

NPD'nin kapatma girişiminin başarısız kalması halinde partinin konumunu daha da güçlendireceğini savunan Friedrich, NPD'nin Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yapılan son eyalet meclisi seçimlerinde sadece yüzde 0,5 oranında oy aldığını, bu partinin artık zaten seçimlerde başarılı olamayacağını hatırlattı.

Bakanın bu açıklaması üzerine Frankfurt Oder bölgesinde yayımlanan Märkische Oderzeitung gazetesi ise Almanya'da özellikle kırsal bölgelerde artan aşırı sağcılığa dikkat çekti. Gazete, Federal İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich'in dikkatli olunması uyarısında bulunduğu tehlikenin sessizce ancak, şiddetli biçimde geldiğini savunurken şu görüşleri aktardı

'Aşırı sağcılar tüm kırsal bölgelerde, özellikle Almanya'nın doğusunda hazırlık yapıyor. Bunu geçmişteki gibi alenen yapmıyorlar. Siyaset ya da sivil toplumun ilgisinin azalması veya maddi sıkıntıdan dolayı ihmal ettiği açık noktalardan yararlanıyorlar. Aşırı sağcılar, spor kulüpleri işletiyor, insanların boş zamanlarında katılabilecekleri etkinlikler düzenliyor ve yerel gazeteler dağıtıyorlar. Bu girişimlerle vatan, şeref, sadakat duyguları yüceltiliyor ama öte yandan insanlara 'Yabancılar dışarı! İş önce Almanlara! Totaliter devlete dönüş!' gibi aşırı sağcı mesajlar ulaştırılmış oluyor.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hans Peter Friedrich Almanya Politika Güncel Haberler

Pendik'te kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Pendik'te kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title