Haberler

Alman Polisinin Öldürdüğü Türk Genci Amasya'da Toprağa Verildi

Almanya’nın Holzminden kentinde Alman özel harekat polislerinin öldürdüğü şizofreni hastası Emrah Kara’nın (29) dayısı Hadi Kara, Alman hükümetinin ilk Türk kökenli Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz’dan yardım istedi.

Almanya'nın Holzminden kentinde Alman özel harekat polislerinin öldürdüğü şizofreni hastası Emrah Kara'nın (29) dayısı Hadi Kara, Alman hükümetinin ilk Türk kökenli Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz'dan yardım istedi.

Uçakla getirildiği Türkiye'de memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesinde defnedilen yeğeninin ölümüyle ilgili Aydan Özoğuz'dan konuyu araştırmasını beklediklerini belirten Hadi Kara, "Bir defa Türk. Biz tabii ki ırkçı değiliz. Bizim milletvekilimiz. Orada bizim sesimizi duyuracağına, her türlü gönlümüzü her açıdan Avrupa'ya ifade edeceğine inanıyorum" dedi.

Evinde rahatsızlanan Emrah için ilk önce olay yerine doktorun, polislerin sonra da çağrılan özel harekat polislerinin geldiğini, yeğeninin "Allah Allah" diye bağırıp üzerine saldıran polis köpeğine karşı kendisini bıçakla savunduğunu öğrendiğini anlatan dayı Kara, "Hadi seni Allah'ın kurtarsın' diyor. Düşünmeden gövdesine sıkıyor. En azından yaralamak için ayağına sıkıyor diyebilirim" şeklinde konuştu.

Yasal haklarını arayacaklarını vurgulayan Kara, kendilerine ulaşan Türk yetkililerin de olayın araştırılacağını ifade ettiklerini söyledi.

Emrah Kara'nın cenazesi Kara Mustafa Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedildi. Cenazeye Merzifon Kaymakamı M. Fatih Geyim ile Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı da katıldı.

Yakınlarının teselli ettiği anne Rabia Kara, oğlunun ardından kelime-i şehadet getirip dualar okudu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emrah Kara Merzifon Almanya Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title