Haberler

Alman Playboy'un Anketinde 'Cem Özdemir' Güvenlirler Arasında

Mafo kamuoyu araştırma kurumun 2000 kişiyle yaptığı anket sonucunda Alman Sol Parti başkanı Gregor Gysi % 16 oranla ilk sırada en hakimiyetli siyasetçi seçildi.

Mafo kamuoyu araştırma kurumun 2000 kişiyle yaptığı anket sonucunda Alman Sol Parti başkanı Gregor Gysi % 16 oranla ilk sırada en hakimiyetli siyasetçi seçildi. İkinci sırada Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble % 11, başbakan adayı Alman Sosyalist Demokrat Partisinden (SPD) Peer Steinbrück % 10, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Horst Seehofer % 10, Yeşiller Partisinden eşbaşkan Cem Özdemir % 8, SPD partisinden Frank-Walter Steinmeier % 8, Yeşiller Partisinden Jürgen Trittin % 7, Hür Demokrat Partisi (FDP) Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle % 7, başbakan yardımcısı FDP partisinden Philipp Rösler % 5, ve en son sırada iktidar partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Norbert Lammert % 5 oranla takip etti.

Anket'in ikinci kategorisi olan 'hayati tehlikede en çok hangi siyasetçiye güvenirsiniz' sorusuna ilk sırada yine % 15 oranla Sol Parti başkanı Gregor Gysi gelirken Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir % 12 oranla ikinci seçildi. Almanya'da bir ay sonra yapılacak genel seçim arifesinde Playboy dergisin anketi herkesin dikkatini çekti. Sıralamada SPD partisinden Frank-Walter Steinmeier % 9, Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble, başbakan adayı SPD partisinden Peer Steinbrück ve Yeşiller partisinden Jürgen Trittin % 7 oyla 4. sırada yer aldı. CSU partisinden Horst Seehofer ve CDU'lu Norbert Lammert % 6, FDP partisi ve başbakan yardımcısı Phillip Rösler, SPD partisinden Sigmar Gabriel ve Savunma Bakanı CDU partisinden Thomas de Maiziere % 5 oyla sıralamada altıncı oldu. Siyasetçilerden sıralamayı Wolfgang Kubicki, Christian Lindner, Rainer Brüderle takip etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Wolfgang Schauble Cem Özdemir Playboy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title