Haberler

Alman Devi Viessmann'ın Yeni Üretim Üssü Manisa

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLANMANİSA, (DHA) - ISITMA ve soğutma tekniği sistemlerinde dünyanın önemli üreticilerinden biri olan 100 yıllık Alman firması Viessman Grubu, 50 milyon lira yatırımla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu...

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLANMANİSA, (DHA) - ISITMA ve soğutma tekniği sistemlerinde dünyanın önemli üreticilerinden biri olan 100 yıllık Alman firması Viessman Grubu, 50 milyon lira yatırımla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu Türkiye'deki ilk üretim tesisi olan kombi fabrikasını faaliyete geçirdi. Fabrikada 150 kişi istihdam edilecek.

Alman devi Viessmann Grubu, yeni fabrikası ile Manisa'yı, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın kombi üretim üslerinden biri olarak konumlandırmayı hedefliyor. Yıllık 100 bin kombi üretim kapasitesine sahip yeni fabrikada, firmanın uzmanlık alanı olan yoğuşmalı kombi üretimi yapılacak. Fabrika açılışı için yapılan resmi törene Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Margit Haberle ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek başta olmak iş dünyasının temsilcileri katıldı.

YERLİ ÜRETİCİLERDEN BİRİ OLACAK

Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı Dr. Klaus-Peter Kegel, Türkiye'yi sadece bir tüketici pazarı değil aynı zamanda bir üretim üssü olarak gördüklerini belirtip firmanın, Türkiye'nin sergilediği başarılı performans sonucu fabrika kurulmasına karar verdiklerini aktardı. Yatırımla birlikte Viessmann'ın Türkiye'nin yerli üreticilerinden biri olacağını dile getiren Kegel, istihdam ve ekonomik açıdan yaratacakları katkının yanı sıra enerji tasarrufu sağlayan ürünlerle Türkiye'nin bu alandaki hedeflerine ulaşmasına da katkı koyacaklarını dile getirdi.

AYNI ZAMANDA AR-GE ÜSSÜ

Firmanın Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Joachim Schlichtig de fabrikanın kendi Ar-Ge departmanının olacağını, Almanya'daki merkez departmana bağlı olarak çalışacağını kaydetti. Schlichtig, Manisa'da 150 çalışanıyla faaliyete geçen üretim tesisi için toplamda 50 milyon lira yatırım yapıldığını hatırlatarak, bunun yerel tedarikçilerin de devreye girmesiyle bölgeye daha fazla katma değer olarak yansıyacağını belirtti.

İSTİHDAM İKİYE KATLANDI

Firmanın Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik ise Türkiye'nin yıllık yaklaşık 1 milyon kombi ve kazan satışıyla İngiltere'den sonra dünyadaki ikinci büyük ısıtma pazarı olduğunu dile getirdi. Çelik, 'Viessmann olarak Türkiye'de 10 Bölge Müdürlüğü'nde 112 kişiye istihdam sağlanıyordu. Yeni fabrikayla eklenen 150 kişi istihdamımızı yüzde 100'ün üzerinde artırmış oldu' ifadelerini kullandı.

8 MİLYON ISITICI CİHAZI DEĞİŞECEK

Sektörel değerlendirmelerde de bulunan Çelik, Türkiye'de kullanılan yaklaşık 45 milyar metreküplük doğalgazın yüzde 30'unun konutlarda tüketildiğine dikkat çekerek şirket olarak Türkiye ısı üreticisi pazarından yüzde 10'luk bir pay aldıklarını belirtti. Türkiye'de pazarın 2014'ten itibaren büyüyeceğini ve halen kullanılan yaklaşık 8 milyon ısıtma cihazının değişim sürecinin ivme kazandığını anlatan Çelik, kentsel dönüşüm projelerinin de pazarı büyüteceğini savundu. Çelik, özellikle yoğuşma teknolojisinin payının giderek yükseldiğine dikkat çekti.

TÜREK KÜMELENME TAMAMLANMAK ÜZERE

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dr. Sait Türek, 'İnsana ve çevreye bu denli duyarlı olan bir firmanın bölgede yatırım yapıyor olması hem Manisa, hem OSB hem de ülkemiz için çok büyük bir kazançtır. Bölgemizde faaliyet gösteren tüm firmalarımızla gurur duyuyoruz. Ancak beyaz eşya ve otomotiv yan sanayisine ağırlıklı olarak üretim yapan bölgemizde Viessmann'ın yatırımıyla bu konudaki kümelenme neredeyse tamamlanmak üzere. Ayrıca yatırım yeni yan sanayi firmalarını da bölgeye çekecektir' diye konuştu.

FİRMANIN BAŞARISININ ANAHTARINI SÖYLEDİ

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Margit Haberle de ekonomik ve ekolojik sürdürülebilirlik anlayışının Viessmann firmasına dünya çapında bir takdir sağladığını belirtip, 'Sürekli yenilikçilik ve devamlı eğitilen çalışanlar bu şirketlerin başarısının anahtarıdır' dedi.

'YEŞİL BİNA' ÖZELLİKLİ FABRİKA

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin 666 metrekare kapalı, 23 bin 900 metre açık alan olmak üzere toplam 36 bin 566 metrekare alan üzerine yaklaşık 6.5 ay gibi kısa sürede inşa edilen fabrika, yeşil bina özelliği taşıyor. Bir montaj bandı ve iki vardiya çalışma düzeninde yılda 100 bin kombi üretimi kapasitesine sahip olan fabrikada, 2014 yılında Viessmann marka yoğuşmalı kombi üretimi yapılacak. Üretimde enerji yenilenebilir doğal kaynaklardan sağlanırken tesis son Alman standartlarına göre çevreye ve insana zarar vermeyen, geri dönüşümlü, gün ışığından maksimum fayda sağlayan yapı malzemelerinden inşa edildi.

VİESSMANN GRUBU

Viessmann Grubu, ısıtma tekniği sistemleri konusunda dünyanın önde gelen uluslararası firmaları arasında yer almaktadır. 1917 yılında kurulan grup, bugün 10 bin 600 kişiye istihdam sağlamaktadır. Grubun 2012 yılı cirosu 1.89 milyar eurodur. 2012 yılında ciro bir önceki yıla göre yüzde 1.6'lık oranla 30 milyon euro artış göstermiştir. Viessmann Grubu'nun cirosunun yüzde 54'ü ihracattan karşılanmaktadır. Kuzey Hessen Eyaleti merkezinde bulunan şirket, sektörün teknolojik öncülerindendir. Viessmann, 11 ülkedeki 27 üretim merkezi, 74 ülkede bulunan satış şirketleri ve temsilcilikleri, tüm dünyadaki 120 satış ofisi ile uluslararası güçlü bir yapıya sahiptir.

VİESSMANN TÜRKİYE

Viessmann Türkiye 1994 yılında kurulmuştur. Şirketin merkezi İstanbul'dadır. Kuruluştan iki yıl sonra ilk bölge müdürlüğü Bursa'da kurulmuştur. Takip eden yıllarda tüm Türkiye çapında başkent Ankara, İstanbul Avrupa yakasında, Kayseri, İzmir, Antalya, Konya, Adana ve Samsun olmak üzere başka şubelerin açılışı gerçekleşmiştir. Şu an toplam 10 bölge müdürlüğü bulunmaktadır. Şirketin tamamında, fabrikadan hariç 112 eleman çalışmaktadır.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title