Haberler

Alman Belediye Başkanı Minare Yaptırdı

Minareyi BELEDİYE BAŞKANI ÖNERDİ Hacı Bayram Camisi Dernek Başkanı Mehmet Aydın, Oldenburg ve bölgesinde ilk kez bir camiye minare yapıldığını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını anlattı.

Minareyi BELEDİYE BAŞKANI ÖNERDİ

Hacı Bayram Camisi Dernek Başkanı Mehmet Aydın, Oldenburg ve bölgesinde ilk kez bir camiye minare yapıldığını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını anlattı. Geçen hafta içinde minarenin açılışını düzenlenen törenle yaptıklarını anlatan Aydın, 'Biz camimize minare yaptırmak istiyorduk, ancak maddi imkanımız buna izin vermiyordu. Bir ziyaretimizde Oldenburg Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner, camiye minare yapılmasını önerdi. Biz maddi imkanımızın yetersiz olduğunu belirttik. O da bize, 'siz orasına karışmayın' dedi ve sponsorları buldu. Sayın Schwandner sayesinde tek kuruş ödemeden camimiz minareye kavuştu. Minarenin açılışını da törenle belediye başkanımız yaptı' dedi.

MİNAREYİ ÖNE YAPIN

Minareyi Almanlar rahatsız olmasın diye caminin arka kısmına yaptırmayı düşündüklerini, ancak belediye başkanının önerisiyle ön kısma aldıklarını anlatan Aydın, 'Biz belki tepki çeker diye minareyi arka bahçeye yaptırmayı düşünüyorduk. Ancak belediye başkanı bizden daha cesur çıktı ve 'caminin minaresi önde olur' diyerek öne aldırdı. Çok da iyi oldu. Minarenin alemi de geldi. Yakında hem ezanın minareden okunması, hem de alemin takılması için belediyeden izin alacağız. Ben bu konuda da belediyenin bize yardımcı olacağını düşünüyorum. Başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum' diye konuştu.

MİNARE HOŞGÖRÜNÜN SİMGESİ

Minarenin yapılmasında cami derneğinin hep yanında olan ve destekleyen Oldenburg Belediyesi'nin Uyum Sorumlusu Dr. Ayça Polat minarenin hoşgörü simgesi olduğunu dile getirdi. Polat, 'Minarenin hem İslam dininde, hem de toplum arasında önemli bir yeri var. Bu minareyle buranın artık bir cami olduğunu herkes açık şekilde görebiliyor. Bu minare aynı zamanda bu kentin İslam'a verdiği değeri gösterdi' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayça Polat Oldenburg Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title