Haberler

Alman Bakan, Canan Karatay'ın "Karbonatlı suyla gargara yapmak virüsten koruyor" önerisine destek verdi

Güncelleme:

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Prof. Dr. Canan Karatay'ın koronavirüsün etkisini azaltmak için gargara yapılması önerisine destek verdi. Konuyla ilgili bilimsel bir araştırma ve sonucun olmadığını kabul eden Spahn, "Tuzlu gargarayla yapılan ağız çalkalama, ağız ve boğaz bölgesindeki viral yükü azaltır" dedi.

Türkiye'de Prof. Dr. Canan Karatay'ın, virüsün etkisini azaltmak için gargara yapılması önerisine bazı kesimlerden sert tepkiler yükselirken, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn "Gargara yapın" dedi. Alman basını da Spahn'ın sözlerini, "Gargara, koronanın yayılmasını önlüyor" diye manşetlerine taşıdı.

Neuen Osnabrücker Zeitung'a konuşan Bakan Spahn, koronavirüsün yayılmasının gargara sayesinde azalacağından umutlu olduğunu vurguladı.

VİRAL YÜKÜ AZALTIYOR

Spahn, "Tamam bilimsel bir araştırma ve sonuç yok. Ama ağzı temizlemek için alkolde ya da sofra tuzunda çözülmüş uçucu yağlarla, tuzlu gargarayla yapılan ağız çalkalama, ağız ve boğaz bölgesindeki viral yükü azaltır" dedi.

Bakan, ne tür bir gargara yapılması gerektiği ya da bir formül belirtmedi ve herkesin kendi yöntemini uygulaması gerektiğini vurguladı. Kendisinin de, düzenli olarak gargara yaptığını ve "kesinlikle canının yanmadığını" söyleyen Spahn'ın bu tezleri, sofra tuzuyla yapılan gargaranın, özellikle aile içinde virüsü oldukça azalttığı yönündeki sağlıkçıların görüşlerine dayanıyor.

Alman Bakan, Canan Karatay'ın 'Karbonatlı suyla gargara yapmak virüsten koruyor' önerisine destek verdiAlmanya Sağlık Bakanı Jens Spahn

İSPANYOL GRİBİNE KARŞI KULLANILDI

İyot çözeltileri veya etanol içinde çözülmüş uçucu yağlar içeren gargaraların etkili olduğu belirtiliyor. Salin solüsyonlarıyla gargara yapmak 1918'de İspanyol gribiyle mücadelede zaten kullanılmıştı ve Japonya'da da pandeminin başlangıcından beri vatandaşlar gargara yapmaya teşvik edilmişti.

CANAN KARATAY NE DEMİŞTİ?

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Hiçbir virüs alkali denilen ortamda yaşamaz, bu yıllardır söylenen bilimsel bir gerçektir. Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah-akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum. El yıkamak, uyku ve sıvı almak çok önemli" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Canan Karatay Almanya Haberler

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

Bir tarafta yas bir tarafta eğlence! İran'da muhalifler, Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünü havai fişeklerle kutladı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek canlı yayında yanıtladı

500

Yorumlar (53)

AYHAN:

Canan hoca değerli bir bilim insanıdır hadi dağılın

27
1
yanıtYanıtla
Canım Hocam:

Senin kıymetin de sonradan anlaşılacak Canan Hocam

16
5
yanıtYanıtla
Levent:

Ben yaptım fakat boğazlarım parçalandı Hastanelik oldum. Doktorda kızdı. Bilginiz olsun

2
18
yanıtYanıtla
cansiz-duygu:

Ölçüyü kaçırmamak lazım. . .

yanıt5
yanıt0
CCC:

Tek .... senmişsin ne yapalım.

yanıt4
yanıt1
Ahmet çinik:

Biz vuru öldür Anlarız eczanede burun spreyini sorun Dr a. Aynısı olması lazım. (TUZ)

yanıt0
yanıt0
işe bak:

alman deyince alkış. canan hoca dediğinde yuhlamıştınız. batı uşakları.

15
1
yanıtYanıtla
zambak:

canan hocacığım çok özledik sizi tavsiyelerinize ihtiyacımız var. lütfen televizyonlarda dinlemek istiyoruz. daha çok çıkarsınlar sizi. aşı konusunda da fikirlerinize ihtiyyacımız var. zzorla aşı yappacaklar bize. güvenmiyoruum aşıya da. doğruyu söyletirlermi onu da bilemiyorum? size saygılarımı gönderiyyorum.

11
3
yanıtYanıtla
Karataycı:

bizim memlekette canan hocayı itibarsızlaştırdılar, medya da gündemden düşürdü. ''Bill''in Adamları'' canan hocayı çekemedi. İlaç sektörünün paralı uşakları!

8
5
yanıtYanıtla
sümsüklü:

Itibari var mıydı? Bir şey mi icad ettiydi medeniyete sağlık adına? Aşıyı mı buldu ? Ağzında hep Amerikan yayınları TV lerde Amerikada yayınlanan diye başlayan virvirler. Bunlar Çeviri tercüme profesörü. Boş işler boş.

yanıt0
yanıt7
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title