Haberler

Ali Filmi

Ali filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Ali filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

“Anlatmak istediğim bir hikaye bulmam gerekiyordu”, diyor Michael Mann “Ali”’yi beyazperdeye taşıma kararı konusunda. “Hikaye 1964’te başlıyor ve 1974’te bitiyor. Bir bakıma hikaye oldukça basit: Bir adam Dünya Ağırsiklet Boks Şampiyonu olur, ünvanı elinden haksızca alınır. Adam bu kararı tersine çevirmeye çalışır, tahtını geri almak için mücadeleye başlar. Fakat zamanın kendisinden yana işlemediğini ve kendisinden genç ve güçlü George Foreman’la Zaire’de karşılaşmak zorundadır.”

Ama “The Insider”daki etkileyici dramatizasyonu ile bir Oscar adaylığı kazanmış olan Mann,

Sadece tarihsel bir karakterin filmini yapmak niyetinde değildir. “Bir belgesel drama veya Ali’yi yücelten bir film yapma peşinde değildim. Ali’yi yüceltmek, onun kişiliğini küçümsemek olurdu. Bu onu , bizleri insane yapan, hatalarını ve yanılgılarını ve hatta onun cesaretini bir adam ve bir sporcu olarak kendini adamışlığını ondan çalmak olurdu. “

Ali’nin kişiliğini anlatabilmek için filmde izleyici ile paylaşılmamış, özel kalmış sahneler de var. Will Smith’in dediği gibi “Bir otel odasındasınız ve Ali askere gitmemeye karar veriyor. İlk karısı ile karşılaştığı gece de oradasınız. Ali’yi Chicago’daki bir benzin istasyonunda ’68 Olimpiyatları’nı izlerken görüyorsunuz. Yükselişini ve düşüşünü izliyorsunuz. Gazete başlıklarına göre değil, arkadaşlarının ve kendi bakış açılarından, tabi…”

..........

Will Smith’in Muhammed Ali’ye dönüşmesi sadece, 92 kiloluk bir aktörün 110 kiloluk bir sporcuya dönüşmesinin gerektirdiği fiziksel değişim değildi. Bu aynı zamanda bir benlik metamorfozuydu. Kameralar çalışmaya başlamadan neredeyse bir yıl öncesinde Smith, Ali’nin konuşma şeklini , hareketlerini, ifade ve mimiklerini bitmek tükenmekbilmez bir şekilde çalışmaya başlamıştı bile.

Ringe girmekten daha zor olanı, Ali’nin kafasının içine girebilmekti. Pek çok karakteri içinde barındırması gerekiyordu: tehlikeli bir adam, bir diplomat, çenesi düşük bir ukala, doğuştan bir “rap”çi ve de bir şampiyon.

“İnsanlar gördüklerinden çok memnun olacaklar,” diyor Ali’nin çalıştırıcısı ( filmde Ron Silver canlandırıyor) ve filmin teknik danışmanı Angelo Dundee. “Will inanılmaz bir iş çıkarıyor. Onu takip etmek bile çok zordu çünkü ayak hareketleri Muhammed’inkilerle aynıydı. O ip atlıyor ama siz Muhammed’I izliyorsunuz.”

filmin ana yapımcılarından ve Ali’nin kırk yıla yakındır arkadaşı olan Howard Bingham’a göre ise Will Smith, beklenenin de üstünde bir performans sergiliyor. “O bir komedyen, bir spocu ve çok başarılı bir aktör. Bu büyüleyici.”

film Şampiyonun başarılarını desteklemektedir.Muhammed Ali ise filmle ilgili şunları söylüyor:

-Bu herşeyi anlatan tek film,Hayatımın hikayesini bilen sadece benim ve Will Smith ile Michael Mann güvendiğim insanlar ve sadece onlar bu hikayeyi beyazperdeye taşıyabilir.Onların yanında duruyorum çünkü bu film tek desteklenebilir proje.

Smith film çekimi sırasında oyunculuk yeteneğinin yanısıra boks tekniğini de öğrenmek zorunda kalmış.Bununla ilgili Yönetmen Mann:

-Karakteri en iyi biçimiyle beyazperdeye yansıtmak,sadece Will bunu yapabilirdi.Öyle iyiydi ki Ali’yi düşünüp Ali gibi davrandı ve Ali’yi hayal etti.

-Cassius Clay olarak 22 yaşında nasıl düşünürsün ? 32 yaşında o artık Muhammet Ali iken ne kadar değişebilir ? Will Smith ,Ali rolünde onu düşünüp onun gibi hareket etti.Hilesiz şekilde ne zaman ringlerden karşısındaki rakibini oyundan düşürmesi ve onu yenmesi gibi.

Ali’nin diğer bir özelliği olan hitabet yeteneği ve insanı şaşkına çeviren kelimelerle karşısındaki insanları dehşet içinde bırakmasıydı.Smith bu özellik ve diyalekt kullanmayı zaman içinde uğraşarak oturttu.

Bu özellik için Louisville’de oturan konuşma eksperi Denise Woods ile çalıştı.Hatta bazı seferlerinde Will Smith telefonla Muhammed Ali’nin eşi Lonnie Ali’yi arıyor ve onla sohbet ediyordu.Lonnie o kadar şaşırmıştı ki o duyduğu ses tonunun Muhammed Ali’nin 20-30 sene önce

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title