Haberler

Alevi Kanaat Önderleri Açlık Grevi Eylemlerini Sonlandırdı

Güncelleme:

Tunceli'de 4 gün önce çözüm sürecine yeniden dönülmesi amacıyla Seyit Rıza Meydanı'nda kurulan çadırda dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevi sona erdi.

Tunceli'nin önde gelen Alevi ocaklarının pirleri ve kanaat önderleri, çözüm sürecinin yeniden başlaması için yaptıkları dönüşümlü açlık grevi eylemini sonlandırdı. Ağuiçen Ocağı Piri Hasan Genç, sorunun diyalog ve müzakere ile çözülebileceğini söyledi.

BASIN AÇIKLAMASIYLA SONLANDIRILDI

Tunceli'de Alevi ocaklarının pirleri ile kanaat önderleri, 4 gün önce çözüm sürecine yeniden dönülmesi amacıyla Seyit Rıza Meydanı'nda kurulan çadırda dönüşümlü açlık grevi başlattı. Kentteki vatandaşlar ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de ziyaret ederek, destek verdikleri eylem bugün düzenlenen basın açıklamasıyla sonlandırıldı. Basın açıklamasına Alevi pirleri ile kanaat önderlerinin yanı sıra HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin ile vatandaşlar katıldı.

"ACİL BARIŞ İSTEĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

Burada, Alevi piri İbrahim Kete'nin dua etmesinin ardından açıklamayı okuyan Ağuiçen Ocağı Piri Hasan Genç, açlık grevini özellikle bayrama denk getirdiklerini belirtti. Bayramların tarih boyunca barışa vesile olduğunu anlatan Genç, "Biz de kanın durması ve barışın sağlanması amacıyla bu girişimde bulunduk. Açlık grevi süresi boyunca gerek Dersim halkı gerekse Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan Alevi toplumu ve kurumları, yine barıştan, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan toplumsal kesimlerin duyarlılıkları ve destekleri oldu. Biz, başta Aleviler olmak üzere demokrasiden yana olan Türkiye toplumunun acil bir barış istediği gerçeği bir kez daha açığa çıkmıştır" dedi.

"BİZ GREVDEYKEN DE CANLAR GİTTİ"

Türkiye'nin temel sorunlarından birinin Kürt sorunu olduğunu belirten Genç, "Bu sorunun şiddet ve çatışma yöntemleriyle değil, barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözüleceğine inanıyoruz. Açlık grevimizin amacı da tarafları bu noktaya çekmektir. Maalesef biz açlık grevindeyken bile birçok yerde çatışmalar yaşandı. Her iki taraftan da yaşamını yitirenlerin yanında sivil canlar da hayatını kaybetti" diye konuştu.

"ELLER TETİKTEN ÇEKİLMELİ"

Çözüm sürecine yeniden dönülmesi için yapılması gerekenler hakkında da konuşan Genç, şunları kaydetti: "Karşılıklı ellerin tetiklerden çekilmesi ve tahkim edilmiş bir ateşkesin hızla devreye girmesi, müzakerelere kaldığı yerden devam edilmesi, Dolmabahçe mutabakatına geri dönülmesini istiyoruz. Türkiye'yi ve insanlarımızı rahatlatacak, ölümleri sonlandıracak, doğamızın tahribini önleyecek bu üç ilkenin hemen masaya yatırılması isteğimizi tekrarlıyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Genç Türkiye Tunceli Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500

Yorumlar (6)

mürteza özkerken:

bunlar alevi değil kusura bakmasınlar kürdün alevisi olmaz. Alevilik Türkmenlere has bir islam yorumudur hem kürdüm hemde aleviyim diyorsa kürd kimliği altına gizlenmiş kripto ermenidir.

13
6
yanıtYanıtla
ULAN DIMILİLER:

Her şeyde en önde giden sizsiniz. Derdiniz ney. Hemşerinize bile oy vermiyorsunuz.:kılıçtarogluna. Kürt degilsiniz dımılisiniz. Gidip kürtçülük yapıyorsununuz ayıp size ayıp. Kofiklik yapmayın.

12
1
yanıtYanıtla
TÜRKÖZLÜ:

Neden bu olaylarda bile hemen tunceli öne çıkarılıyor anlamıyorum. hem de Alevilik özelliği vurgulanarak. 1-tuncelinin Alevilikle ilgisi olmaması (tuncelilerden alevi olmaz bunu çok iyi biliyorum, herkes de bunu böyle bilsin. )2-olayların hep tunceli yöresinde yoğunlaşması ama içlerinde hiçte tuncelilerin olmaması, tuncelilerin bu örgütle pek de ilgilerinin olmaması, (neredeyse doğuda hdp nin milletvekili çıkaramadığı tek il. oylarının da 10 civarında olduğu, diğer doğu illerinde 60-70 lerdeyken) kuşk

4
6
yanıtYanıtla
müdür Mobil-ANDROID:

INADINA HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP HDP

1
8
yanıtYanıtla
pkklı olmak alçaklıktır:

bu zırtolar pkkya çalışıyor. . . memlekette ne kadar asalak var yaw

2
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınerdal:

kürtler sizi asimile ediyor. birde kendininize aleviyim diyorsunuz. kendi özünüze dönün kürtlerle hareket etmryin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title