Haberler

Alaşehir Belediyesi Deve Güreşleri Şenliği Düzenlendi

Güncelleme:

Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenen deve güreşleri şenliği, Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleştirildi. 120 deve güreşinin yapıldığı etkinliği çok sayıda vatandaş takip etti. Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemine vurgu yaparak, doğaya ve çevreye saygılı bir yaklaşımı benimsediklerini belirtti.

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, 4'üncüsü düzenlenen deve güreşlerinde 120 deve güreşti. Güreşte dereceye giren develerin sahiplerine kupa verildi.

Cumhuriyet Parkı Arenası'nda 120 devenin katılımıyla deve güreşlerinin 4'üncüsü düzenlendi. Etkinlikte, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinden gelen develer güreştirildi. Güreşler sonunda dereceye giren develerin sahiplerine kupa verildi. Güreşin ağalığını, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu aldı. Öküzcüoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Yörük kültürüne destek veren 'Hanımağa' olarak tanınan Zekiye Demirtaş ile vatandaşları selamladı. Öküzcüoğlu ve Demirtaş, zeybek oynadı. Etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlar, piknik yapıp eğlenceli zaman geçirdi.

'GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİMİZ BU KÜLTÜRÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ'

Öküzcüoğlu, Milletleri millet yapan gelenekleridir, görenekleridir. Burada yaptığımız Yörük Türkmen Şenliği de geçmişten gelen geleneğimiz, kültürümüzdür. Biz de bu kültürü yaşatmak için buradayız. Gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Türkmen şenliğe geleneksel hale getirdik. En büyük Yörük Mustafa Kemal Atatürk. Tabi ki doğaya, insana, hayvana ve çevreye saygılı bir yaklaşımı hep beraber ön planda tutuyoruz. Buradaki develerimizin ağızlarında ağız bağlıkları var ve birbirlerine zarar vermiyor. İp bağlayıcılar, ayırıcılar var; onlara zarar vermesini engelliyorlar. Onun için 4'üncüsünü yapıyoruz. Develerimiz bugüne kadar hiç zarar görmediler, görmeyecekler dedi.

Belediye başkanlığı kupası final güreşinde Buldanlı Canbazoğlu ile Nazillili Eraybey karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen güreşi Nazillili Eraybey kazandı. Başkanlık kupasını Öküzcüoğlu verdi.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Öküzcüoğlu Alaşehir Deve Hayvanlar Etkinlikler Yerel Haberler Kültür Sanat Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title