Haberler

Akut'ta Siyaset Tartışması

Arama Kurtarma Derneği(AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Nasuh Mahruki’nin düşüncelerinin AKUT’u bağlamadığını belirterek, "AKUT siyasetle uğraşmaz, herhangi bir taraf olmaz, biz bütün siyasi partilere aynı mesafede dururuz.

Arama Kurtarma Derneği(AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Nasuh Mahruki'nin düşüncelerinin AKUT'u bağlamadığını belirterek, "AKUT siyasetle uğraşmaz, herhangi bir taraf olmaz, biz bütün siyasi partilere aynı mesafede dururuz. Tek bir amacımız vardır o da arama kurtarma yapmaktır" dedi.

AKUT Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki'nin sosyal medya üzerinden yaptığı "Putin'den ricam bu saldırının bedelini dost ülke Türkiye ve Türk milletine değil bunu planlayan AKP'ye ödetmesidir" şeklindeki paylaşımına bir eleştiri de, birlikte Everest zirvesine tırmanış yaptıkları AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül'den geldi.

AKUT'un 20 senedir faaliyette olduğunu ve 36 bölgede hayat kurtardığını kaydeden Sevgül, 2 bin gönüllüyle bugüne kadar 2 bin 200 kişinin hayatını kurtardıklarını kaydetti.

AKUT'A CEPHE ALINDI

Gönüllülük esasıyla zor bir görev icra ettiklerini aktaran Sevgül, "Çok organize bir iş yapıyoruz. Bir çok ekipman ve malzemenin yanı sıra ekiplerin eğitimi de önem arz ediyor. 20 yıldır zorlu süreçten geçtik. Bundan sonra da yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Tabi sıkıntılarımız sorunlarımız da var. Kaynak bulmakta zorlanıyoruz. Yer bulmakta zorlanıyoruz. Tamamen bağışlarla ve gönüllü desteklerle ayakta duruyoruz. ve bunu başaran Türkiye'deki ender ekiplerden birisiyiz. Türkiye'nin de en güçlü ve en derli toplu sivil toplum örgütüyüz" diye konuştu.

"TEK BİR AMACIMIZ VAR ARAMA KURTARMA"

Nasuh Mahruki'nin paylaşımının ardından yaşananları anlatan Sevgül, "Zaman zaman bu tür krizler yaşıyoruz. Aslında bu sürdürülebilir bir durum değil. Şuanda gönüllü motivasyonunu biraz kırdı. Çünkü, siyaset üstü bir yapıyız ve bu iç tüzüğümüzde de yazıyor. Bu olayla ilgili yönetim kurulu da bir açıklama yaptı. Nasuh Mahruki'nin düşünceleri bizi bağlamıyor, AKUT'u hiç ilgilendirmiyor, hiçbir ilişkisi yok. AKUT siyaset üstü bir kurum, siyasetle uğraşmaz, herhangi bir taraf olmaz, biz bütün siyasi partilere aynı mesafede duruyoruz. ve içimizde de birçok gönüllümüz farklı farklı düşüncelerde, ama bu AKUT'un içerisinde bu farklı düşünceler çatışma haline gelmiyor. Tek bir amacımız var arama kurtarma yapmak. Türk toplumuna ve sonra da dünyaya faydalı olmak" dedi.

"AKUT SAHADAN ÇEKİLEMEZ"

Mahruki'nin ardından AKUT'un kapatılması yönünde sert eleştiriler yapıldığını aktaran Sevgül, "AKUT'un bulunduğu bazı bölgelerde arama kurtarma ekipleri yok. Yani AKUT sahadan çekilemez. Çünkü; toplumun büyük bir kesiminde talep ediliyor. Yani Antalya'da başka arama kurtarma birimleri var şu anda. Ama bazı il ve ilçelerde yok, orada da AKUT çok çalışıyor, gönüllüler çok iyi görev icra ediyor. O yüzden tüm bu durumları düşündüğümüzde yaşadığımız son süreçte özellikle desteğin çekilmemesi lazım. Yani bize bir siyasi taraf olarak bakılıp bu desteklerin bizden çekilmesi bu işlerin yapılmaması anlamına geliyor. Biz kamu hizmeti üreten sivil toplum örgütüyüz ve bunu gönüllülükle yapıyoruz. Yüzde yüz gönüllü çalışarak yapıyoruz. Bu destekler çekilirse bizim sinerjimiz motivasyonumuz bozulur ve biz hizmet edemeyiz" şeklinde konuştu.

"AKUT SİYASİ TARAF DEĞİL, SİYASET DE YAPMIYOR"

Sevgül konuşmasına şöyle devam etti: "Artık biz şu ayrımı çok net görmeliyiz. AKUT eşittir Nasuh Mahruki değil. AKUT'un içinde 2000'den fazla insan var ve bu insanlar gönüllü olarak çalışıyor. Herhangi bir siyasi taraf değiller ve çoğu da siyaset yapmıyor zaten. Ben de dahil. ve bu şekilde düşünüp AKUT'a böyle yaklaşılması lazım. Bazı duyumlar var ki bunlar bizi üzüyor, 'AKUT kapatılmalı.' Bu çok yanlış bir şey. Yani bize ihtiyaç var bu toplumda. Biz sahadan çekilemeyiz. Çok isteriz çekilmeyi ama şu anda halen maalesef halk bizi istiyor, talep ediyor ve birçok konuyu çözmek için de gece gündüz çalışıyoruz. Bizim şu anda 36 tane ekibimiz her gün 1-2 tane operasyon yapıyor. ve bu operasyonların hiçbiri de kolay operasyonlar değil o yüzden çok basit düşünülmemesi lazım. Türkiye'ye mal olmuş dünyaya mal olmuş bir sivil toplum örgütünün kapatılması öyle kolay değil. Maalesef biz de bu süreçte üzülüyoruz yani yaşanan bu diyaloglardan bu siyasi tavırlardan çok üzüntülüyüz."

"AKUT'TAN DESTEK ÇEKİLMESİN"

Nasuh Mahruki'nin AKUT ile siyasi paralellik içinde davrandığının düşünülmemesi gerektiğini vurgulayan Sevgül, "O tamamen Nasuh'un kendi düşüncesidir, kendisini bağlar sonuçlarına da kendisi katlanır. AKUT'u ilgilendiren bir durum değildir bu. Bizim önce bir siyasi taraf olmadığımızı bilinmelidir. Bizim hedefimiz insanları canlı kurtarmaya dönük. Şuanda mevcut olan iktidar ve belediyelerden ricamız bize olan desteklerini çekmesinler. Çünkü bizim amacımız ve sahada çalışma biçimimiz belli. Biz Türk toplumuna insanlığa hizmet ediyoruz. Burada da belli siyasi tavırlardan dolayı AKUT'a böyle bir cephe alınmasın mutlaka desteklensin" ifadelerine yer verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Sevgül Nasuh Mahruki Antalya Akut Politika Güncel Haberler

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Araç sahipleri dikkat! LPG'ye indirim, motorine zam geliyor

Araç sahipleri dikkat! LPG'ye indirim, motorine zam geliyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title