Haberler

Aksaray'da Yağmur Altında 19 Mayıs Kutlaması

Aksaray'da yağmur altında 19 Mayıs kutlaması 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Aksaray'da sağanak yağmur altında kutlandıAKSARAY - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Aksaray'da yağmur altında kutlandı.

Aksaray'da yağmur altında 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Aksaray'da sağanak yağmur altında kutlandı

AKSARAY - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl Aksaray'da yağmur altında kutlandı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanında başlayan programa çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Sağanak yağışa rağmen bayram yerini terk etmeyen vatandaşlar, öğrencilerin sergilediği birbirinden güzel gösteriyi izledi. 7'den 70'e onlarca vatandaşın katıldığı programda şiirler okundu, halk oyunları gösterisi, spor faaliyetleri gösterileri sergilendi. 19 Mayıs'ın Türkiye için çok önemli bir tarih olduğunu ifade eden Aksaray Valisi Aykut Pekmez, "Hepimizin bildiği gibi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenimizi büyük bir coşkuyla yaptık. Tabii 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından çok önemli. Belki Cumhuriyetin ilk adımının atıldığı bir gün. Bu günü de gençlere ithaf ettik. Cumhuriyetimiz inşallah o ilk adımdaki heyecanla beraber ilelebet gençlerimizle birlikte yaşayacak diye düşünüyoruz ve gençlerimize güvenimiz sonsuz. İnşallah onlar ülkemizi bizden daha ileriye götürecekler diye düşünüyoruz. Bütün gençlerimizin bayramını kutluyorum ve hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

"19 Mayıs tarihimiz için çok önemli"

Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla birlikte 19 Mayıs 1919'da verdiği mücadele sonucu bu günleri görebildiklerini söyleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, "19 Mayıs biliyorsunuz bizim için, tarihimiz için çok önemli bir gün. 19 Mayıs'ta hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, hem de silah arkadaşlarının yapmış olduğu mücadeleler neticesinde biz bugün burada rahat bir nefes alabiliyoruz ve ülkemiz de bağımsızlığını, bütünlüğünü her şekilde anlatıyoruz. 15 Temmuz Meydanındayız. Buranın da bir önemi var. 15 Temmuz'daki şehitlerimiz anısına da biz burada Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

2,5 yaşındaki kızıyla yağmur altında bayramı kutladı

Kutlama törenine 2,5 yaşındaki Nehir Gür isimli kızıyla elinde Türk bayrağıyla katılan Gülçin Gür (33), kızının da Atatürk, Cumhuriyet ve vatan sevgisiyle büyümesini istediği için yağmur çamur demeden programa katıldıklarını söyledi. Anne Gür, "Bu bizim bayramımız. Atatürk'ü saygı ve sevgiyle anıyoruz. Kızımızın da bu sevgiyle büyümesi için bugün burada bu yağmurda kızımızın da bu coşkuyu yaşaması için buradayız. Her koşulda da gelmeye devam edeceğiz inşallah. Kızımız da bu duyguyla yaşasın. Bizler bu şekilde büyüdük. Kızımızda bu şekilde her koşulda Atatürk sevgisiyle, Cumhuriyet sevgisiyle, vatanını severek büyüsün diye buradayız. Yağmur, çamur dinlemeden her koşulda burada olacağız. Her zaman bayramlarımız için yağmur çamur dinlemeden, soğukta, sıcakta her zaman buradayız" dedi.

Kutlama programına Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, İdari Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, daire müdürleri, STK başkanları, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Haluk Şahin Yazgı 19 Mayıs Aksaray Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title