Haberler

AKP'de 'Kamuda Türbana' Disiplin Yolu

AKP'de 'Kamuda da Türban Serbestisi' Talebi Sıkıntı Yarattı. MHP'nin Verdiği Destekle Üniversitede Türbana Serbestlik Getirmeye Çalışan AKP, Vekillerine 'Türbanla' İlgili 'Konuşmayın' Uyarısı Yaptı.

-AKP'de "Kamuda da türban serbestisi" talebi sıkıntı yarattı. MHP'nin verdiği destekle üniversitelerde türbana serbestlik getirmeye çalışan AKP yönetimi, milletvekillerine "türbanla" ilgili "konuşmayın" uyarısı yapacak.

-AKP Grup Yönetimi önce Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın, "Hedefimiz kamu hizmeti veren personellerde de böyle bir yasağın olmamasıdır" sözlerine yönelik uyarıda bulunacak. AKP'nin kamuoyuna mesaj vermek için, Tuna'yı disiplin kuruluna da sevk etmesi de bekleniyor.

ANKARA (ANKA)– Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın, türbanla ilgili "Hedefimiz kamuda da serbest bırakılması" sözleri AKP'de sıkıntı yarattı. AKP'de türbanla ilgili milletvekillerine "konuşma" yasağı getiriliyor.

MHP'nin desteğiyle türbanı üniversitelerde serbest hale getirmek için çalışmalarını sürdüren AKP yönetimi, kamuoyunun tepkilerini de dikkate alarak türbanla ilgili çalışmalarını daha dikkatli sürdürmeyi hedefliyor. AKP yönetimi önce Tuna'ya sözlü uyarıda bulunacak. Sözlü uyarının ardından da AKP'nin kamuoyuna net mesaj vermesi için Tuna'yı disiplin kuruluna sevk etmesi de bekleniyor.

-TÜRBAN AKP'Yİ BÖLDÜ-

Bu arada AKP yönetimi milletvekillerine "konuşmayın" yasağı getirirken, parti de ikiye bölünmüş durumda. AKP grubunda bir grup milletvekili "türbanın kamuda da serbest kalmalı" önerisini desteklerken, bazı milletvekilleri bu yasağın sadece ünevirsetilerde kaldırılmasını savunuyor.

-ÖDÜL MÜ CEZA MI?

Türbanın kamuda da serbest bırakılmasını isteyen AKP'liler türbanın sadece üniversitelerde serbest olmasını şöyle yorumluyorlar:

"İnsanlar hayatlarının 4 yılını özgürce yaşayacak. Başını yüksek eğitimi süresince kapayacak, sonra ne olacak? Bu ödül mu ceza mı? Türban sorunu kökünden çözmek gerekir." (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title