Haberler

Akıllı Kampüs Temalı Fikir Atölyesi Girişimcileri Bir Araya Getirdi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında akıllı kampüs vizyonunu geliştirilmesi için girişimcileri "Ideathon: Fikir Atölyesi" ile bir araya getirdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında akıllı kampüs vizyonunu geliştirilmesi için girişimcileri "Ideathon: Fikir Atölyesi" ile bir araya getirdi. Etkinlik temasına uygun olarak takımlar halinde gerçekleşen fikir maratonu sonunda, başarılı projeler ödüllendirildi.

Çeşitli konularda gerçekleştirdiği "Hackathonlar" ile bölgede teknoloji odaklı girişimciliği harekete geçiren HKÜ, şimdi de "Akıllı Kampüs" temalı "Ideathon" ile öğrenci, akademisyen, KOBİ'ler ve diğer paydaşları bu alanda projeler üreterek ticarileştirmeyi amaçladığını belirtti.

Erken saatlerde başlayan başlayan Ideathon'un açılış konuşmalarını HKÜ Rektör V. Prof. Dr. Edibe Sözen ve HKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysi İşler gerçekleştirdi. Edibe Sözen'in moderatörlüğünü yaptığı panelde, Prof. Dr. Çağrı Güngör programa Skyp ile bağlanarak akıllı şehircilik ve akıllı kampüs girişimlerinden bahsetti. Samsung AR-GE Direktörü Özcan Özay, Cisco Türküye Satış Müdürü Yalçın Yıldırım ve Turkcell Akıllı Eğitim Üretim Müdürü Ömer Özden ise dijital dönüşüm ve akıllı teknolojiler ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Panel sonunda tüm konuşmacılara plaket takdim edildi.

Girişimciler akıllı kampüs için fikir geliştirdi

Programın öğleden sonraki oturumunda ise katılımcılar, akıllı kampüs hedefi kapsamında üniversitenin; Öğrenci-Yönetim-Akademisyen-Sanayi-Toplum gibi paydaşların yer aldığı tüm süreçlerini kolaylaştıracak ya da mevcut problemleri çözecek teknoloji tabanlı çözümler için fikir geliştirdi. Etkinlikte ekip olarak çalışmaya istekli, farklı yetenek ve becerilere sahip katılımcılar takımlar halinde çalışarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi Akıllı Kampus Projesinde uygulanabilecek; yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri, sanal / artırılmış gerçeklik, blockchain vb. yeni ve yükselen teknolojilerin de yer alabileceği projeler üretti.

Başarılı projeler ödüllendirildi

Akıllı Kampüs teması ile gruplar halinde çalışan girişimciler, yeni fikir ve projelerini jüriye sundu. Farklı şehirlerden katılımcısı olan Ideathon'da, ilk üçe giren başarılı projeler ödüllendirildi.

Ideathon'da ortaya çıkan proje önerilerinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak HKÜ tarafından ilerleyen aşamalarda (eğitim, mentörlük, prototipleme vb.) farklı destek mekanizmalarının devreye alınabileceği belirtildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edibe Sözen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title