Haberler

Akay'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Güncelleme:

Ak Parti İzmir İl Başkanı Sayın Ömer Cihat Akay, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bu necip millet, kültür ve medeniyeti, inanç ve cesareti, fetih ve şanlı zaferleriyle tarihe çok önemli notlar düşmüştür. Bugün, tarihimizdeki çok önemli bir kilometre başı olan 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümünü hep birlikte coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz. İşgale uğramış, zorluk ve yokluk içerisindeki milletimizin İstiklal mücadelesini taçlandıran, kurtuluşumuzun en önemli simgesi 30 Ağustos 1922'de kazanılan zaferdir. Bu anlamlı zafer millet-ordu bütünleşmesiyle verilen var oluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırırken, İstiklal Savaşı'nın temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete kavuşmamızın yolunu da açmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta Afyon Kocatepe'de başlatılan büyük taarruz, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da kesin bir zafere ulaşmış, akabinde mukaddes vatanımız tamamıyla düşmandan arındırılmıştır.

1071 yılında Malazgirt'ten başlayıp Dumlupınar'a kadar ortaya konan mücadeleler, ne kadar büyük zorluklara göğüs gerdiğimizin, ne kadar büyük bedeller ödeyerek millet haline geldiğimizin, kader birliği yaptığımızın en önemli göstergesidir. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur, her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Ne mutlu bizlere ki, bugün muasır medeniyetleri aşma hedefine her zamankinden çok daha yakınız. Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesinden doğan güçle, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakârlığının, tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizi 30 Ağustos 1922'de büyük zafere ulaştırdığının bilincindeyiz.

Aziz milletimizin ve Kahraman Ordumuzun Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, güçlü ordulara karşı elde ettiği büyük zaferimizin kahramanlarını, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Büyük Zaferimizin yıl dönümünde, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu Şanlı Ordumuzun mensuplarının, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla yurtdışında üstün başarıyla görev yapan birliklerimizin ve halkımızın Zafer Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve güzelliklerle nice bayramlara kavuşmasını temenni ediyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Cihat Akay İzmir Ordu Güncel Haberler

title