Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Seçimi

AK Parti İzmir il teşkilatının 9 Haziran'da yapılan genel kurulu sonucu başkanlığa seçilen ancak itiraz üzerine Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından başkanlığı düşürülen Ömer Cihat Akay, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bu kararı bozduğunu, başkanlığı...

AK Parti İzmir il teşkilatının 9 Haziran'da yapılan genel kurulu sonucu başkanlığa seçilen ancak itiraz üzerine Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından başkanlığı düşürülen Ömer Cihat Akay, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bu kararı bozduğunu, başkanlığı önünde bir engel kalmadığını bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Akay, Konak İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği karar üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını ve YSK'nın konuya ilişkin kararını verdiğini kaydetti.

Akay, "Yüksek Seçim Kurulu, Konak İlçe Seçim Kurulu'nun kararını bozdu. Hak yerini buldu, hayırlısı olsun" dedi.

Bu kararla başkanlık görevini sürdürmesinin önünde bir engel kalmadığını kaydeden Akay, başkanlığı devralmasına ilişkin süreç hakkında basına daha sonra açıklama yapılacağını kaydetti.

Konak İlçe Seçim Kurulu'nun başkanlık mazbatasını verdiği Abdullah Tekbaş ise AA muhabirine, gerekçeli kararı görmeden yorum yapamayacağını, hukuka saygılı olduğunu belirtti.

Tekbaş, "Bize verilen mazbata iptal mi olur, yeni bir mazbata mı düzenlenir bilmiyorum. Bu konuda yorumumu gerekçeli kararı görünce yapacağım" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 9 Haziran'da yapılan AK Parti İl Kongresi'nde 379 oyla başkanlığa seçilen Akay'ın 84 oy alan rakibi Abdullah Tekbaş, Konak İlçe Seçim Kurulu'na "Akay'ın sabıkasının bulunduğu, başkan olamayacağı" iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Kurul da Akay'ın İl Başkanlığı görevini düşürerek mazbatayı Tekbaş'a vermişti.

Muhabir: Tolga Albay / Bahri Okumuş

Yayıncı: Tarkan Demir - İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Cihat Akay Ak Parti Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title