Haberler

İzmir Halkı Binali Yıldırım'ı İstiyor

Güncelleme:

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir halkının gönlünde yatan başkan adayının Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 1 Ekim-1 Kasım arasında partisine aday adaylığı başvurularının başlayacağını, yaklaşık 250-300'e yakın belediye başkan, 1000-1500 civarında da belediye meclisi üyesi aday adayının başvuru yapmasını beklediklerini belirtti.

Yerel seçim sürecini AA muhabirine değerlendiren Akay, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 30 ilçe belediye başkanlığını kazanmak üzere yola çıktıklarını, kentin CHP yönetiminde kaybettiği yılları geri vermek ve ili AK Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

"İZMİR YILDIRIM'I İSTİYOR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ihtimalini de değerlendiren Akay, şöyle konuştu: "Sayın Bakanımız Binali Yıldırım bey, Türkiye'de 80 yılda yapılamayanları son 10 yılda gerçekleştirerek ülkede adeta ulaştırmada 'sessiz devrim' yapan bir bakanımız. Çok sevilen, gayretli, çalışkan bir bakanımız. İzmir özelinde de bakanımıza büyük teveccüh var. Teşkilatın dışında kamuoyunda da İzmirlilerin birebir görüşmelerinde de ifade ettiği İzmir'den aday olması konusunda talep var.

"İZMİR İÇİN KARARI BAŞBAKAN VE BAKAN KARAR VERECEK"

Bu talebi bakanımız ve başbakanımız değerlendirecek. Biz teşkilat olarak birşey söyleme hakkına sahip değiliz. Sanki Bakanımızı Türkiye'ye şamil projelerinden alıp İzmir'e getirmek Bakanımıza haksızlık olur diye düşünüyoruz. Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olması çok büyük bir kazanç olur tabii ki. Takdir Başbakanımızın. Sayın Bakanımızın düşüncesi önemli. Biz inanıyoruz ki İzmir için en doğru olanına sayın Başbakanımız sayın Bakanımız karar verecekler."

ADAY ADAYLIĞI BOLLUĞU

İzmir'de adaylık sürecine de değinen Akay, şöyle devam etti: "Yaklaşık 250-300'e yakın belediye başkan, 1000-1500 civarında da belediye meclis üyesi aday adayının başvuru yapmasını bekliyoruz. Sadece teşkilat içinden olanlar değil teşkilat dışından da AK Parti'de siyaset yapmak isteyen ya da belediye başkan aday adayı olmak isteyenler müracaat edebilirler. Tahmin ediyorum kasım ayında teşkilatta temayül yoklaması gerçekleştireceğiz. Belki genel merkezimiz burada öne çıkan isimlerle ilgili bir kamuoyu araştırması yapabilir. Aralık ayı başı gibi adaylar belirlenerek resmen seçime başlamak istiyoruz. Belki önceden belirlenen il ve ilçeler olabilir ve buralardaki adayları genel merkezimiz, Başbakanımız ilan eder. İzmir için bazı ilçeler de de netleşmeler ortaya çıkarsa ilan edebiliriz."

"CHP İLE FARK 2 PUAN"

Teşkilat olarak herhangi bir anket çalışması yapmadıklarını ancak AK Parti Genel Merkezinin zaman zaman değişik kamuoyu araştırma şirketlerine bunu yaptırdığını ifade eden Akay, "En son aldığımız bilgi de CHP ile AK Parti arasındaki oy farkının yüzde 2'ye kadar düştüğüydü. Ben anketlerden ziyade teşkilatların içinde bulunduğu moral, motivasyonu önemsiyorum. Teşkilattaki ilgi alakayı gördükçe insan daha fazla heyecanlanıyor. Bizden İzmir'de başarı bekleyenleri mahcup etmemek için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Ömer Cihat Akay Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title