Haberler

AK Parti Haliliye Kadın Kolları da Kongresini Yaptı

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa'da Haliliye Ana Kademe ve Gençlik Kolları kongresinden sonra Kadın Kolları Başkanlığı 1. Olağan Kongresini de gerçekleştirdi.

AK Parti Haliliye Kadın Kolları Başkanlığı 1. Olağan Kongresi de gerçekleştirildi. Tüm AK Parti ilçe kadın kolları kongreleri daha önce yapılırken ilçelerden geriye kalan tek teşkilat Haliliye Kadın Kolları teşkilatıydı.

Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede Şükriye İnan divan başkanlığına seçilirken, Rezzan İbrahimpaşa ve Naime Özgöz katip üyeliğe seçildi. Kongreye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Ahmet Kaytan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile partinin meclis üyeleri, ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ile partililer katıldı.

AK Parti Haliliye Kadın Kolları Başkanı Nahide Felhan, yaptığı açış konuşmasında "AK Parti kurulduğundan bu yana hiçbir zaman pragmatist, popülist, fırsatçı ve çıkarcı bir parti olmadı. AK Parti'deki birliktelik 'çıkar birlikteliği' değil, 'değerler birlikteliği'ne dayanmaktadır. Dava şuuru, hizmet aşkı, gönül kazanma çabası, ileri görüşlülük ve medeniyet ufku bu ak kadroların siyaset yapma ve yöntemini belirlemektedir. Bu değer yüklü davada; kişisel hesapçılığa, yanlışa, koltuk hırsına, menfaatçiliğe yer yoktur. AK Parti'de bulunan herkes ahlakla, erdemle, edeple, nezaketle hareket etmeye gayret eder. Biz de bu felsefeden yola çıkarak, bu ak davaya hizmet ettiğimiz her gün, her dakika gayemiz hep Allah'ın rızasını kazanmak oldu." dedi.

FELHAN: İLÇEMİZİ EN ZİRVEYE TAŞIMAYI BAŞARDIK

Yaptıkları çalışmalara ve anlayışlarına değinen Felhan, "Bulunduğumuz bu siyasi ortamda bir Müslümana yakışır vaziyette ilkeli, vicdanlı ve dürüst olmaktan hiçbir zaman geri durmayıp, sık sık 'İlâhî ente maksûdî ve rızâke matlûbî' (Allahım! Maksadım sensin ve isteğim senin rızândır) cümlesini dilimizden ve yüreğimizden eksik etmedik. İbadetlerin en hayırlısı insanlara faydalı olandır, insanlara hizmet edendir. Bu inançla ve bu samimiyetle hizmet eden izzet bulur. Hem Cenab-ı Hakkın rızasını hem de insanların gönlünü kazanır. Ak kadrolara yakışır duruşun da böyle olduğuna ve olması gerektiğine inandık, görevde bulunduğumuz 15 ay süresince gerek bir Müslümana ve gerekse de canını şer odaklarına karşı bu halka siper eden cumhurbaşkanımız ve başbakanımıza yakışır duruş sergiledik. Özellikle her iki seçim döneminde de, partimizin tüm kademeleriyle ve Haliliye Kadın Kolları olarak kolektif bir şekilde; iyi bir hizmetin ve çalışmanın, bilinçli, planlı ve yaygın olması gerekliliğinden hareketle, ilçemizi en zirveye taşımayı başardık elhamdülillah. 'İnsanın kıymeti himmeti kadardır' der alimlerimiz. Bir kenara çekilip bireysel hareket etmektense, insanların içerisinde olmak, yaşadıklarını yaşamak, sıkıntılarına ortak olmak daha eftaldir. Aksi halde bu dava, ehliyet ve liyakat sahibi olmayanların elinde kalıp heba olacaktır. Bu davaya hizmetin sadece listelerde ismin bulunmasıyla da olacağını düşünmüyorum doğrusu. İslama hizmet, insana hizmet, ülkemize hizmet, ilimize ve ilçemize hizmet her ortamda ve her yerde vazifemiz olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Kongrede, diğer protokol katılımcılarının dilek ve temenni konuşmalarından sonra delegelerin oy verme işlemi devam etti. Nahide Felhan'ın tekrar aday olmadığı kongre, tek liste halinde Gülistan Satış başkanlığında yapılan seçimle son buldu.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Gülistan Satış başkanlığındaki listede yer alan asli yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
"1-Sümeyra Turmak, 2-Birgül Mesçi, 3-Naime Özgöz, 4-Hacer Kar, 5-Rüveyda Aşit, 6-Adile Kaplan
7-Hanım Kavuşak, 8-Sema Mermer, 9-Songül Demir, 10-Zehra Gamsız, 11-Sibel Basmacı, 12-Dilber Yüksel, 13-Songül Beşkat, 14-Dilan Çizmecioğlu, 15-Sevgi Çakır Beyaz, 16-Şükriye Aslan, 17-Nülifer Çakır, 18-Adile Nacar Sökmen, 19-Adalet Korkmaz, 20-Hamiyet Çiğdem, 21-İsmet Zeynep Çiftçi, 22-Ayşegül Anuk, 23-Hazar Eryılmaz, 24-Nimet Bozkır, 25-Hatice Akbıyık, 26-Fatma Taşsever, 27-Sakine Gökmen, 28-Aysel Oymak, 29-Gülşen Bıçkı"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Ak Parti Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title