Haberler

AK Parti Adayı İbrahim Turhan, Temizel'e Meydan Okudu

İzmir'de AK Parti 2'nci bölge 1'inci sıra adayı, Borsa İstanbul'un eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, 2'nci bölgede yarışacağı CHP'li rakibi eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel için "Ekonomi adına ne anlatacağını merak ediyorum.

İzmir'de AK Parti 2'nci bölge 1'inci sıra adayı, Borsa İstanbul'un eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, 2'nci bölgede yarışacağı CHP'li rakibi eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel için "Ekonomi adına ne anlatacağını merak ediyorum. BDDK'da yöneticilik yaparken yaşanan bankacılık krizi hatıralarını mı yoksa 'nereden buldun yasası' ile ekonomide yarattığı türbülansı mı anlatacak" dedi.

AK Parti, adı şimdiden ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı için geçen Borsa İstanbul'un eski Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan'ı 2'nci bölge 1'inci sıradan aday gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın olan 47 yaşındaki Turhan, İzmir'e gelip seçim çalışmasına başladı.

CHP ADAY LİSTESİNİ ELEŞTİRDİ

2'nci bölgede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ile yarışacak olan Turhan, ekip çalışmasının önemine değinerek şunları söyledi:

"Bütün kariyerim boyunca hep ekip çalışmasının sağladığı yararları, ortak akılla ortaya konan performansın iyi olduğuna inandım. Hep birlikte sinerji oluşturacağız. AK Parti listelerine baktığım zaman beni çok mutlu eden husus, İzmir'in tüm unsurlarının, renklerinin listede kendisini hissettirmesiydi. Keşke diğer siyasi partilerin de listeleri böyle olsaydı. CHP'nin listesinin ancak 4'üncü sırasında İzmir'le irtibatlı isme rastlayabildim. Keşke diğer listeler de İzmir'in içinden İzmir'i bizim adaylarımız kadar hissedecek adaylar olabilseydi. Önemli olan bundan sonraki çalışmalarımızda millet iradesinin parlamentoya yansımasını sağlayacak İzmir'i yüceltecek, İzmir'i yücelterek Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunacak çalışmaları sergilemek. Umarım burada ortaya koyacağımız çalışmalarla biz AK Parti milletvekili adayları olarak bu mesajımızı en doğru şekilde ileteceğiz" dedi.

AK Parti'nin 2'nci bölgede liste başı yaptığı Turhan, aynı bölgedeki CHP'li 3'üncü sıradaki rakibi eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel için "Ekonomi adına ne anlatacağını merak ediyorum. BDDK'da yöneticilik yaparken yaşanan bankacılık krizi hatıralarını mı yoksa 'nereden buldun yasası' ile ekonomide yarattığı türbülansı mı anlatacak. Kılıçdaroğlu da sanırım SSK kuyruklarını anlatacak" dedi.

YENİ ANAYASA GÜNDEM MADDESİ

Turhan, genel seçimde en önemli gündem maddesinin yeni anayasa olacağını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 2023, 2053 hatta 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için yapılması gereken stratejik planlara odaklandık. Kısa vadeli bakışlar bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Biz çalışmalarımıza Türkiye'nin birinci önceliği olarak 1980 yılından sonra askeri yönetim tarafından zorla üzerimize giydirilen ve Türkiye'yi deli gömleği gibi sıkıştırmakta olan anayasanın değiştirilmesi, toplumun bireyin hak ve özgürlüklerini güvence altına alan çağdaş, özgürlükçü, millet iradesinin her şeyin üzerinde yer aldığı şuuruyla 'hakimiyet kayıtsız şartsız miletindir' düsturunu felsefe edinmiş millet iradesi üzerinde vesayeti kabul etmeyen, vesayetçilikle pazarlığı olmayan, Türkiye'yi merkeze alan, Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri ve saygın ülkeleri arasına taşıyacak bir siyasal metin toplumsal uzlaşma ve kontrososyal sözleşme hazırlamak bu seçimde bizim gündem maddemiz olacak." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Temizel İbrahim Turhan Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title