Haberler

Ahmet Akın, Elektrik ve Doğal Gaz Zamlarını Değerlendirdi: "Kapkara Bir Kış Geliyor"

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik ve doğal gaza yapılan zamların ardından vatandaşları kapkara bir kışın beklediğini belirterek, “Kapkara bir karakış geliyor ve ‘kapkara bir kış fonu’na acilen ihtiyaç var. Bin 200 liraya çıktı fatura. 750 liraya çıktı elektrik. Doğal gaz bin 200... Nasıl altından çıkacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik ve doğal gaza yapılan zamların ardından vatandaşları kapkara bir kışın beklediğini belirterek, "Kapkara bir karakış geliyor ve 'kapkara bir kış fonu'na acilen ihtiyaç var. Bin 200 liraya çıktı fatura. 750 liraya çıktı elektrik. Doğal gaz bin 200... Nasıl altından çıkacak" dedi.

Ahmet Akın, elektriğe ve doğal gaza yapılan zamları ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. CHP Ekonomi Masası heyeti ile birlikte Sivas'ta olan Akın, elektrik ve doğal gaza dün gece yapılan zamları "vicdansızlık ve insafsızlık" olarak niteledi. Zamlarla yurttaşların sırtına yeni yükler yük bindirildiğini söyleyen Akın, iktidarın zamları savaşa ve dünya piyasalarına bağladığını, ancak doğruları söylemediğini savundu. Akın, şunları söyledi:

"YANLIŞ POLİTİKALARLA BÜTÜN SIKINTI VE ZULMÜ MİLLETİN ÜSTÜNE YÜKLEYEN BİR İKTİDAR VAR"

"Kontratları zamanında yapmadıkları için, doğal gaz sözleşmelerini, fiyatlandırma formülünde oluşan belirsizliktir bu zamların sonucu. Siz, eğer doğal gaz kontratlarını zamanında yapmazsanız spot piyasaya mahkum olursunuz. Fiyatlandırmaları da spot üzerinden kurarsınız. Şu anda fiyat üzerine TTF ve İtalya spot fiyatını koyarak, doğal gaz sözleşmelerini yapmadan fiyatları yükseltmiş oldular. Artı olarak, döviz kurunun artmış olması… Bunu neden söylüyorum; açık ve net, dolar yıl başından bu zamana kadar yüzde 37 artmış. Peki BRENT petrol? Yüzde 28. Bakıyoruz; elektrik birinci kademede yüzde 95, ikinci kademede yüzde 200. Yani vatandaşın daha çok kullandığı noktada yüzde 200.

Doğal gaz yüzde 164-yüzde 273 oranlarında artış. Yani vatandaşın aklı ile alay eden bir iktidar var. Enerjiyi yönetemeyen, ülkeyi yönetemez. Şu anda geldiğimiz noktada enerji politikaları kendi başına bırakılmış, vatandaşa da sadece zam kalmış. Zam yapmayı politika zanneden, fakat yanlış politikalarla bütün sıkıntı ve zulmü, zammı da milletin üstüne yükleyen bir iktidar var."

CHP'li Akın, gelecek kışın zor geçeceğini ve yurttaşları kapkara bir kışın beklediğini aktararak şöyle konuştu:

"Hemen ama hemen önlem alınmalı. Sayın Genel Başkan'ımız daha önce söylemişti, 'Karakış Fonu' demişti. Kapkara bir karakış geliyor ve 'kapkara bir kış fonu'na acilen ihtiyaç var. Bin 200 liraya çıktı fatura. 750 liraya çıktı elektrik. Doğalgaz bin 200... Nasıl altından çıkacak? Enflasyon almış başını gitmiş. Hala vatandaşına doğru söylemeyen, millette devletin kurumlarına güveni bitiren beceriksiz bir AK Parti iktidarı var.

Sivas'tayız, Sivas'ta millet kan ağlıyor. İş dünyası ile toplantı yatık. Öngörülemez bir Türkiye haline getirdiler. Sanayicimiz, 'Biz fiyat veremiyoruz, önümüzü göremiyoruz' diyor. Hemen seçim istiyor herkes. Neden? Baktığınız zaman; algıyı politika zanneden, doğruları söylememeyi de matah bir olay zanneden bir iktidar var. Onun için derhal seçim. Güven ortamının sağlandığı, enerji politikaların öngörülebildiği, arz güvenliğinin sağlanıp, vatandaşı ekonomi politikaları altında ezdirmeyen, bu buhran içerisinde bırakmayan öngörülü, liyakatli iktidarlara ihtiyaç var.

"FATURALAR ÖDENEMEZ NOKTAYA GELDİ"

İktidar şunu söylüyor; 'Savaş var'. Enerji enflasyonu, Avrupa ülkelerinde yüzde 43, bizde 143. Onun için doğrular, matematik. Ama millete yanlışları söylemek, algı siyaseti yapmak da AK Parti'nin gerçek yüzü. Kontratlar yapılmalıydı. Sözleşmeleri yapmadılar. Biz uyardık. Meclis'te dedik ki 'Bakın kontratlar bitiyor'. Yapmadılar. AK Parti kumar oynadı. Nasılsa 'Spot piyasadan buluyorum' dedi. Spot piyasa fiyatları 160 dolarlardan 2 bin 600 dolarlara çıktı. Bunun bedelini vicdansızlıkla millete ödettiler. Bu, kabul edilebilecek bir şey değil.

Dünyada fiyatlandırmalar var. İtalya modülü TTF ve spot piyasa ve artı kur üstüne koyduğunuz zaman, üstüne 2,5 kat daha fark geliyor. Onun için dünyadan biz ayrılıyoruz. Dünyadan farkımız şu; bizim enerji politikalarımız yönetilemiyor. Öngörülemiyor. Resmen milletin geleceği ile vatandaşımızın faturaları üzerinden AK Parti iktidarı kumar oynadı. Sözleşmelerini yenilemedi. Spot piyasalara güvenmiştir. Spot piyasa fiyatları 20 kat artınca da o aradaki farkı da size ve vatandaşlarımıza yüklemiştir. Bir de ekonomi politikalarının yanlışlığından oluşan kur farkları da üstüne binince faturalar ödenemez noktaya geldi."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Akın Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title