Haberler

Ağrı Malazgirt Zaferi'nin 945'inci Yıldönümü Kutlandı

Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yıldönümü kutlandıAnadolu'nun kapısını Türkler'e açan 1071'deki Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yıl dönümü, Muş'un Malazgirt İlçesi'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yıldönümü kutlandı

Anadolu'nun kapısını Türkler'e açan 1071'deki Malazgirt Zaferi'nin 945'inci yıl dönümü, Muş'un Malazgirt İlçesi'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, zaferin kazanıldığı alanda sabah namazında başladı. Malazgirt Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Malazgirt Zafer Anıtına yüründü. Zafer Anıtı önündeki törenlere, Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Vali Seddar Yavuz, "Malazgirt Zaferi'nin kutladığımız 945. yıl dönümü herkes için kutlu bir yürüyüşün başladığı gündür. Anadolu, Malazgirt Zaferi ile bize vatan olmaya başlamış, milletimizin tarihi yürüyüşünü ve ilerleyişini hızlandırmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi milletimizin Malazgirt ruhunu kaybetmediğini söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu tüm dünyaya göstermiş şan ve şeref dolu tarihine bir destan daha yazdırmıştır. Aziz milletimizin bu onurlu direnişi darbeler ile tarumar olan nice milletlere ışık olmuştur" diye konuştu.

Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından alana gelen temsili Sultan Alparslan ve askerleri kentin anahtarını Vali Seddar Yavuz'a teslim etti. Tören daha sonra, Kırgız Pamir Derneği'nin geleneksel halk oyunları ve Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisiyle tamamlandı. Tören sonrası alanda Cuma Namazı kılındıktan sonra öğretmen evinde tüm vatandaşlara yemek dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultan Alparslan Malazgirt AK Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title