Haberler

Ağrı'da Saki Aşireti'nin Üyeleri BDP'ye Katıldı

Güncelleme:

Ağrı'da, lideri 1989-1994 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Doğubayazıt Belediye Başkanlığı yapan Saki Aşireti mensupları BDP'ye geçti.

AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman'ın boşandığı eşi İdris Kotan'ın da mensubu olduğu Saki Aşireti, BDP'ye geçti.

Aşiret liderlerinden olan ve 1989-1994 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Doğubayazıt Belediye Başkanlığı yapan  Mahmut Kotan beraberindekilerle birlikte Ağrı'daki BDP seçim bürosuna gitti.

"ARTIK ESKİSİ GİBİ AŞİRETLE ANILMAK İSTEMİYORUZ"

BDP'nin Ağrı belediye başkan adayı Sırrı Sakık tarafından karşılanan Mahmut Kotan, "Biz artık eskisi gibi aşiretle anılmak istemiyoruz. Hepimiz Kürdüz, Kürdistanlıyız. Bugün BDP'ye katıldık. 1 Haziran'da Ağrı'yı almalıyız" diye konuştu.

"ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ"

Sırrı Sakık ise "Herkesi onurlu yürüyüşte ve onurlu davranışta bu saflara bekliyoruz. Gerçekten biz burada onur mücadelesi veriyoruz. Kürt halkının bu topraklarda barış içinde yaşamasını ve Ağrı'nın gasp edilmiş olan haklarının hayat bulması için buradayız. Benim görevim bu olduğu için Ağrı'yı önemsediğim için burdayım" dedi.

TÖRENLE BDP'YE KATILDILAR

Ağrı'daki seçimlerin yenilenmesine 5 gün kala Fatma Salman'ın baba tarafından akrabası olan ve eski eşi İdris Kotan'ın da mensubu olduğu Saki Aşireti'nden 50 kişi, Abdullah Öcalan ve Mazlum Doğan'ın posterlerı altında düzenlenen törenle BDP'ye katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Kotan Doğubeyazıt Ağrı Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500

Yorumlar (49)

BAWER:

Helal olsun ,Hele Kürt önderlerindeki asalete bak.

17
17
yanıtYanıtla
huseyin bafeyi:

allahin izniyle abdullah öcalan kürtlerin tüm lideri olacaktir kürtler uyandi artik türkler bizi kölle olarak calistirilamaz

11
21
yanıtYanıtla
SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

ulan dangalak kim köle yapmis sizi???Bu ülkenin bir Kürt Cumhurbaskani bile oldu,her devlet makamlarinda varlar.size varya rahat batiyor,senin gibi beyinhastalarina zulüm hak

yanıt0
yanıt0
ramazan:

kanınızda var oglum terörist olmak,vatan hainligi yapıyorsunuz yazıklar olsun size.

17
9
yanıtYanıtla
TÜRK:

İşte Kürt karakteristiği böyledir.Anında ihaneti koyar.

13
12
yanıtYanıtla
AhmedJook@gmail.com:

Sen filistine gelip sizi kurtaracam deyip sonra israilin elinde ölüme bırakınca ihanetçi olmuyorsun . Amerikayla ıraka girip müslüman kanı döküyorsun ihanet olmuyor ama kürt allahın ona vaad ettiği toprakları isteyince ihanet . Zalimsiniz !

yanıt0
yanıt0
vatan:

bütün fasolar bir araya gelmis caputlarida asmislar alayinizin cani cehenneme.

10
12
yanıtYanıtla
BAWER:

Kürtler yakında tek yumruk olacak 10 a yakın il var Kürt ili ,ve Batıda yaşayan kürtler milyonlarca Kürdistana destek olunca Kürtler iktidar olacak ve o zaman feleğin çarkını tersine döndereceğiz.Malatya elazığ adıyaman Sivas erzurum tokat gaziantep Kars Urfa ,aksaray Konya Ankaranın birçok ilçesi ve ankara da illeri deki Kürtlerde uykularından uyanıp Kürtlüklerine sarılacaklar.İnşallah ogün kimin azınlık olduğunu göreceksizniz.

12
9
yanıtYanıtla
torpilmmm@gmail.com:

sen git stand up yap baya güldürüyorsun

yanıt0
yanıt0
soğuk subitch@hotmail.com:

Semaver gene su kaynattı, soğuk su ekleyin biraz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title