Haberler

Agit Daimi Konsey Toplantısı

AGİT Daimi Konsey Toplantısı- Türkiye'nin AGİT Daimi Temcilsicisi Büyükelçi İldem: "Bu terimin (soykırım) 1915 olayları için kullanılması, mantıkla ve uluslararası hukukla bağdaşmamaktadır" Türkiye'nin, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem, soykırım teriminin yeterli bilgi sahibi olunmadan kullanıldığını belirterek, "Bu terimin 1915 olayları için kullanılması, mantıkla ve uluslararası hukukla bağdaşmamaktadır" dedi.

AGİT Daimi Konsey Toplantısı- Türkiye'nin AGİT Daimi Temcilsicisi Büyükelçi İldem: "Bu terimin (soykırım) 1915 olayları için kullanılması, mantıkla ve uluslararası hukukla bağdaşmamaktadır" Türkiye'nin, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem, soykırım teriminin yeterli bilgi sahibi olunmadan kullanıldığını belirterek, "Bu terimin 1915 olayları için kullanılması, mantıkla ve uluslararası hukukla bağdaşmamaktadır" dedi.Büyükelçi Tacan İldem, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan'ın, AGİT Daimi Konsey Özel Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya cevaben verdiği beyanda, Birinci Dünya Savaşı'nın trajik sonuçlarının, yüzyıllarca barış içinde bir arada yaşayan Türkler ve Ermeniler arasında bugün hala tarihi açıdan tartışma konusu olduğunu, bu tartışmanın Türkler ve Ermenilerin kişisel hatıraları ve ulusal anlatıları arasındaki farklılıktan kaynaklandığını söyledi. Türkiye'nin 1915 olaylarının tam olarak anlaşılması gerektiğini savunageldiğini belirten İldem, savaş yıllarının Osmanlı İmparatorluğunu oluşturan hemen hemen tüm uluslar için pek çok trajediye yol açtığını, Türklerin, Ermenilerin ve diğer halkların büyük acılar çektiklerini, hiç kimsenin Ermenilerin acı çekmediğini iddia etmediğini, tam tersine bunun ortak bir acı olduğunu ifade etti.Büyükelçi İldem, Türkiye'nin, 1915 olaylarının akademik şekilde incelenmesine hazır olduğunu, ortak bir tarih komisyonu oluşturulması çağrısının bu bakımdan işlevsel bir öneri teşkil ettiğini, 1915 olayları üzerinde çalışıp bunları açıklığa kavuşturmanın tarihçilerin görevi olduğunu yineledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl 23 Nisan'da yayımladığı mesajın "taziye", "empati", "ortak acı" ve "hayatını kaybedenlere saygı" gibi kavramları içermesi açısından çok önemli bir adım olduğunu kaydeden İldem, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 25 Ocak'ta Hrant Dink'in anılmasına ilişkin yayımladığı mesajında, "Türkiye'nin bu konudaki vicdani ve insani tutumunu" yansıttığını bildirdi. Bugünlerde soykırım teriminin yeterli bilgi sahibi olunmadan kullanıldığını vurgulayan İldem, "Bu terimin 1915 olayları için kullanılması, mantıkla ve uluslararası hukukla bağdaşmamaktadır" diye konuştu.İldem, bu yıl Türkiye'nin de Çanakkale Savaşı'nın 100. yılının anılması için törenler düzenleyeceğini, törenlere geçmişte düşman olarak savaşan ulusların katılacak olmasının, bu ulusların eriştiği olgunluğa işaret ettiğini sözlerine ekledi. -AGİT Daimi Konsey Toplantısı-Türkiye'nin, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem

Kaynak: AA / Güncel

Mahsum Korkmaz Ermenistan Türkiye Politika Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title